Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Intuiţia este forma superioară a inteligenţei

Intuiția, susține Gerd Gigerenzer, directorul Institutului Max Planck pentru Dezvoltare Umană, este mai puțin despre „cunoașterea” bruscă a răspunsului corect și mai mult despre înțelegerea instinctivă a informațiilor care sunt de neimportanță și pot fi astfel aruncate.

Recent, unul dintre cititorii săi, Joy Boleda, a pus o întrebare care l-a oprit:
Cum rămâne cu intuiția? Nu a fost niciodată denumită o formă de inteligență, dar credeți că cineva care are o mare intuiție în lucruri are mai multă inteligență?

Instinctul este acela de a spune da, mai ales atunci când vorbim despre oameni care sunt deja curioși din punct de vedere intelectual, riguroși în căutarea cunoștințelor și dispuși să-și contracareze ipotezele.

Permiteți-mi să spun un pic mai simplu. Dacă tot ce faceți este să stați pe un scaun și să aveți încredere în intuiția dvs., nu exercitați multă inteligență. Dar dacă vă plimbați adânc într-un subiect și studiați numeroase posibilități, exersați inteligența atunci când instinctul vostru vă spune ceea ce este – și nu este – important.

În unele privințe, intuiția ar putea fi considerată o înțelegere clară a inteligenței colective. De exemplu, majoritatea site-urilor web sunt astăzi organizate într-un mod intuitiv, ceea ce înseamnă că sunt ușor de înțeles și de navigat de către majoritatea oamenilor. Această abordare a evoluat după mulți ani de haos online, deoarece a apărut o înțelepciune comună asupra informațiilor care erau inutile și a ceea ce era esențial.

Deși acest lucru poate fi o parafrazare a gândurilor sale pe această temă, Albert Einstein a fost citat pe larg spunând: „Mintea intuitivă este un dar sacru și mintea rațională este un servitor credincios. Am creat o societate care onorează servitorul și uitat darul. ”

Intuiția este cea care ține puterea de a vă salva. Acel „sentiment rău” care vă stăpânește este intuiția voastră, care vă spune că, indiferent cât de greu ați putea dori să vă vorbiți în această direcție, este calea greșită de a merge.

Oamenii inteligenți ascultă aceste sentimente. Iar cei mai deștepți dintre noi – cei care fac mari mersuri intelectuale înainte – nu pot face acest lucru fără a valorifica puterea intuiției.

loading...

Add comment