Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
flacara-din-biserica

Într-o biserică ortodoxă din apropierea graniței dintre Ucraina și Rusia o candelă de pe altar s-a aprins singură.

Într-o biserică ortodoxă din apropierea graniței dintre Ucraina și Rusia o candelă de pe altar s-a aprins singură.Flacăra s-a aprins și a cuprins piciorul candelei, dar totuși nu a aprins și acoperământul altarului.O minune întâmplată în acea biserică ortodoxă.

Pe măsură de Rusia înaintează cu invazia în Ucraina, oamenii de rând se adăpostesc și se refugiază în biserici și în gările de la metrou.

„Locurile noastre cele mai sigure sunt atacate”, a spus Alexander Rodichev, un membru al bisericii din Nipro, un oraș de pe râul Nipru care separă estul și vestul Ucrainei.Rodichev a mai spus că el și colegii săi de biserică lucrează pentru a găsi rute pentru a duce refugiații către bisericile din vest.

Locuitorii Ucrainei trăiesc vremuri grele.Membrii familiei sunt separați.Bărbații pleacă de lângă familiile lor pentru a sluji poporului ucrainean și a apăra țara.Cei care au apucat deja să iasă din țară, și-au încărcat mașina și s-au îndreptat spre vest, spre granița cu Polonia sau România.

Practica aprinderii lumânărilor este o tradiție importantă în bisericile, comunitățile și familiile cortodoxe. Originile sale pot fi urmărite încă din vremurile Vechiului Testament, când o lampă cu ulei este aprinsă pentru „a menține o flacără aprinsă pentru totdeauna”.În aproape fiecare parte a sărbătorilor și ritualurilor ortodoxe, aprinderea lumânărilor joacă un rol foarte important. Lumânările sunt aprinse în timpul săvârșirii Liturghiei, la procesiunile liturgice și funerare și la ceremoniile de rugăciune de seară. Lumânările sunt aprinse înaintea Cortului pentru a semnifica prezența Domnului în Sfântul Sacrament și pentru a chema la evlavie din partea credincioșilor.Lumânările aprinse înaintea chipului lui Hristos arată, de asemenea, respectul nostru față de Acela care merită adorarea și mulțumirea noastră și care singur ne poate ierta păcatele și ne poate readuce într-o relație mai profundă cu El.

Să ne amintim atunci că, pe măsură ce celebrăm liturghiile noastre sacre, sacramentele noastre și rugăciunile noastre speciale, Hristos, Izvorul întregii lumini, va veni la noi pentru a fi mereu prezent pentru a ne întări, a ne instrui, a ne inspira și a ne da speranță. că Lumina Lui nu se va stinge niciodată atâta timp cât trăim în credință fără nicio umbră de îndoială că întunericul ne va învinge vreodată.

Sperăm că se va termina și această încercare grea a Europei, prin care Ucraina este obligată să treacă în acest moment.Să ne rugăm pentru ei, să aibă puterea să treacă cu bine peste tot.

loading...

Add comment