Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Baletul nu este o poantă! 10 poze care arată cât de puternice pot fi de fapt firavele balerine

Viața și opera dansatorilor de balet sunt pline de mituri. Este adevărat că ei mănâncă doar salate și beau doar apă? Este adevărat că renunță la faptul că copiii au o carieră de succes? Și, în sfârșit, cât de mult cântăresc cu adevărat? Ei bine miturile și realitatea din spatele vieții dansatorilor de balet sunt gata să fie împărtășite.

Probabil că toți dintre noi am auzit măcar o dată în viață de „Lacul lebedelor”. Acesta este cel mai popular balet din epoca sovietică. Protagonista în rolul principal a peste 800 de reprezentații în „Lacul Lebedelor” a fost Maia Pliseţkaia, cea mai talentată balerină a Teatrului Balșoi timp de peste 5 decenii. Ea a încetat din viață la vârsta de 89 de ani.

Baletul este o formă de artă foarte misterioasă și totuși atât de puternică și solicitantă. În spatele tuturor reprezentațiilor se ascund mii de ore de muncă extrem de grea.

Una dintre cele mai importante „caracteristici tehnice” ale unui dansator de balet este întinderea piciorului. Acesta poate fi dezvoltat, dar numai dacă o persoană are o predispoziție anatomică.Lungimea picioarelor lor este foarte importantă pentru dansatorii de balet – acest lucru nu este un mit.

Dansatorii de balet au o mulțime de limitări în privința dietei. Pentru a rămâne în forma lor elegantă, trebuie să renunțe la alimentele pe care majoritatea dintre noi obișnuiesc să le consume.Nu este indicat să mănânce deloc sare sau zahăr.

Maya Plisetskaya nu obisnuia să bea cafea și nu mănca produse din făină, carne, produse lactate, ouă sau zahăr. Doar fructe, legume și cereale.

Picioarele dansatorilor suferă de repetiții epuizante. Ziua lor de lucru durează 7 ore fără o pauză de prânz.Femeile sunt de fapt mult mai ocupate decât bărbații, deoarece corpul de balet feminin este o parte necesară a oricărui eveniment de balet. Există chiar și zile când lucrează ore suplimentare: 9 ore sau mai mult.Cursurile intensive de practică duc la răniri profesionale. Dansatorii de balet suferă de obicei de tulburări de alimentație, probleme cu densitatea minerală osoasă și adesea prezintă fracturi ale costelor.

 

Pentru a-și susține corpul, dansatorii de balet primesc un masaj regulat. Tipul de masaj depinde de obiectiv. De exemplu, în ziua spectacolului, va fi un masaj de tonifiere, iar după practicare sau după un spectacol, au nevoie de un masaj relaxant. Îi ajută să se odihnească și elimină umflarea.Cea mai rapidă modalitate de a vă odihni este o plimbare în aer proaspăt, o baie cu săruri de mare și uleiuri esențiale și, desigur,somnul.Cei care nu știu ce presupune această artă nu știu defapt ce înseamnă cu adevărat sacrificiul.

Dar toate aceste sacrificii merită. Ei continuă să meargă pe scenă, să danseze cu altruism, să inspire telespectatorii din întreaga lume și să îi uimească cu puterea artei. Baletul este frumos, feminin și elegant.

loading...

Add comment