Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
claudiu-adam

Claudiu Adam a scris istorie în driftul românesc.Este cel mai tânăr campion național din istoria acestui sport.

La doar 18 ani, Claudiu Adam este cel mai tânăr campion național la drift din istoria acestui sport.Pasionat încă de mic de mașini, tânărul a reușit să scrie istorie în driftul românesc.

Claudiu a urcat prima dată la volanul unei mașini la vârsta de 11 ani.De mic copil se juca doar cu mașini, nu era interesat de alte jucării.Părinții l-au sprijinit de mic să-și descopere pasiunea și l-au dat la o școală unde să învețe să stăpânească mașinile de curse. După care a urmat cursuri speciale de pilotaj.Iubește cursele și mașinile. Claudiu și-a făcut debutul în drift la 15 ani. La 16 ani, a reușit să obțină primul loc în cadrul rundelor de calificări din etapa de la Prejmer, Brașov.La campionatul european Drift Kings organizat în Grecia la clasa Pro2, Claudiu a reușit să se claseze pe prima poziție fiind cel mai tânăr pilot de pe podium.Ba mai mult, el a reprezentat cu succes România în concursurile internaționale de drift.Adam are deja în palmares un titlu de campion la Semi Pro, cucerit în 2019.

Acum, la 18 ani, Claudiu a reușit să obțină un nou record la nivel european.El a condus o nouă mașină de concurs de 900 de cai putere, o Toyota GT86.Până în acest moment, recordul din acest punct de vedere îi aparține lui Iulian Jumuga, care se impunea în sezonul 2018 din Campionatul Național de Drift pe când avea 23 de ani.Etapa finală a sezonului 2021 în Campionatul Naţional de Drift, organizată în premieră pe circuitul MotorPark din Adâncata i-a asigurat lui Claudiu locul 1 cu un total de 379 de puncte.A fost urmat pe locul doi, de Ivan Ivanov, cu 331 de puncte, iar pe poziția a treia s-a clasat Cătălin Trifan, cu 243 de puncte.Claudiu l-a învins și pe campionul Sorin Ene, cel care i-a pus volanul în mâini pentru prima oară în urmă cu cinci ani.

În anii anteriori runda finală avea loc în mod tradițional pe Transalpina, dar de data aceasta, totul s-a hotărât pe circuitul Motorpark din Adâncata.Un total de 52 de piloți din România, Bulgaria şi Ucraina, s-au înscris la finala din Campionatul Național de Drift, etapa a cincea din sezonul 2021.Accesul pe circuitul MotorPark s-a făcut doar pe baza certificatului verde, respectând noile prevederi ale Guvernului.

Cu această ocazie, noi vrem să-i urăm succes în continuare tânărului campion.

loading...

Add comment