Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

14 lucruri interesante pe care nu le vei mai uita niciodată

Gândește-te la gândurile pe care le ai înainte de a adormi – mai ales atunci când trebuie să adormi foarte repede. În momente ca acestea, creierul tău începe să se întrebe despre diferite lucruri la care nu te gândești niciodată într-o zi obișnuită precum, cât cântărește un nor? Poate o persoană să simtă mirosuri în timp ce doarme? Câtă energie produce un corp uman? Din fericire pentru dvs., am găsit răspunsurile la toate aceste întrebări! În continuare am găsit 14 lucruri interesante pe care nu le vei mai uita niciodată.

Puteți cunoaște gradele unui unghi folosind doar mâna. Întindeți degetele cât mai mult și puneți palma pe o suprafață a unghiului pe care doriți să o măsurați. Degetul mic trebuie să se întindă pe partea de jos și reprezintă 0 °. Unghiul dintre degetul mare și degetul mic va fi de 90 °, unghiurile dintre degetul mic și celelalte degete sunt de 30 °, 45 ° și respectiv 60 °.

Puteți afla numărul de zile din fiecare lună folosind articulațiile. Faceți cu pumnul și începeți să numărați lunile prin articulații. Fiecare umflătură și decalaj este o lună separată. Începeți să contați pe o mână, apoi, după ce ajungeți la sfârșit, începeți din nou cu nodurile degetului arătător. În cazul în care luna este în colț, este de 31 de zile, dacă este în decalaj, luna conține 30 de zile sau mai puțin.

O pizza de 43 cm este mai mare decât două pizza de 30 cm.

Saliva umană conține un calmant natural numit opiorfin, care este de șase ori mai eficient decât morfina. În plus, opiorfinul poate avea atât un efect anti-panic, cât și un efect anti-depresiv.

Există culori „interzise” pe care creierul nostru nu le poate imagina. Ele constau în nuanțe care se compensează reciproc în ochii umani, de exemplu, roșu-verde sau galben-albastru. Dacă cineva vă cere să vă imaginați culoarea galben-albastru, vă veți gândi la verde, în timp ce, de fapt, există o culoare galbenă și albastră în același timp, dar nu ne putem imagina.

Atomii de oxigen care se află acum în plămâni, carbonul din mușchii noștri, calciul din oasele noastre și fierul din sângele nostru s-au născut în stele și s-au împrăștiat în univers când au explodat. Aceasta înseamnă că toți suntem parte extraterestră și făcuți din stardust .

Până la împlinirea vârstei de 60 de ani , vei pierde jumătate din papilele gustative și capacitatea de a spune diferența dintre produsele dulci, sărate, acre și amare.

Nu simțiți mirosuri când adormiți.

În fiecare zi, inima noastră produce suficientă energie pentru o călătorie de 30 de kilometri , iar creierul produce suficientă energie pentru a aprinde un bec de 10 wați.

Oxigenul este necesar pentru ca oamenii să trăiască, dar oxidează și celulele, ceea ce duce la îmbătrânire.

Vârsta ta este doar numărul de cercuri pe care le-ai făcut în jurul soarelui.

Un nor mediu cântărește aproximativ 500 de tone (100 de elefanți) și un nor de furtună cântărește la fel ca 200.000 de elefanți . Oamenii de știință au putut „cântări” un nor știind dimensiunea acestuia și cantitatea aproximativă de apă din el.

În 1991, sociologul Scott Feld a numărat numărul mediu de prieteni pe care îl are o persoană și l-a comparat cu numărul de prieteni ai prietenilor acestei persoane. Al doilea număr a fost întotdeauna mai mare decât primul, ceea ce înseamnă că prietenii tăi au întotdeauna mai mulți prieteni decât tine. De aici provine paradoxul prieteniei .

loading...

Add comment