Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un tânăr autist a construit cea mai mare replică a Titanicului din piese Lego

Povestea adolescentului irlandez în vârstă de 15 ani, pe numele său Brynjar Kar Birgisson a impresionat o lume întreagă. Diagnosticat cu autism, băiatul a construit cea mai mare replică a vasului Titanic, din piese Lego. Pentru a putea realiza acest proiect de opt metri, băiatul a folosit inițial 56.000 de piese Lego, dar în final a ajuns la aproximativ 65.000 de piese, spune băiatul. În prezent, vasul va fi expus și va putea fi admirat într-un muzeu din Tennessee, America.Acesta a mai fost expus până acum, în Irlanda, Suedia, Norvegia și Germania.

Grupul LEGO, unul dintre cei mai importanți producători de jucării a subvențional parțial construcția băiatului, oferindu-i o reducere de preț la piese. Pentru a putea face rezistentă construcția, BRYnjar a folosit 120 de tuburi de lipici. Băiatul povestește că acest proiect l-a ajutat foarte mult să lupte împotriva autismului de care suferă.

„Deși sunt în continuare autist și voi fi mereu, m-am antrenat pentru a fi cât mai normal posibil – orice ar însemna a fi normal”, a spus el într-un interviu acordat pentru un muzeu. Băiatul mai povestește în același interviu, că la început, când s-a apucat de construirea navei Titanic era incapabil să comunice, iar acum după finalizarea proiectului, stă pe scenă și oferă interviuri pentru diferite reviste. Acest proiect i-a dat multă încredere în sine. Mai ales, că a fost apreciat de atâta lume. Cu ajutorul său, băiatul a reușit să călătorească să exploreze și să întâlnească oameni minunați. Băiatul poveștește că bunicul său a fost alături de el pe parcursul proiectului și l-a ajutat la calculele făcute pentru a reduce la scară planul Titanicului, astfel încât modelul să poată fi realizat cu piese Lego de 4 cm.

Byarney Ludviksdottir, mama lui Brynjar i-a îndemnat pe alți părinți, atunci când copiii lor vin cu un vis sau un obiectiv interesant, mare sau nebunesc, pe care ei doresc să-l realizeze, să-i asculte cu atenție, să-i sprijine și să găsească o modalitate de a-i susține să-și atingă obiectivele. Acest lucru ar putea fi o investiție pe care o faceți pentru viitorul copilului dvs.

Noi îi dorim acestui tânăr minunat mult succes în continuare și să reușească tot ceea ce își propune în viață.

loading...

Add comment