Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă urmezi dieta de 24 de ore pauză între mese

Celulele corpurilor noastre se dezintegrează și apoi își reciclează propriile părți în mod constant. În 2016, dr. Yoshinori Ohsumi, din Japonia, a primit Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pentru descoperirea mecanismelor din spatele acestui proces cunoscut sub numele de autofagie. Autofagia (cuvânt care provine din greacă auto – singură, fagein – a mânca) este un proces prin care celula eukariotică își poate recicla o parte a conținutului ei. Practic, componentele celulare se degradează și se reciclează singure.Majoritatea țesuturilor din corpul nostru își înlocuiesc celulele cu cele noi în mod regulat. Fiecare organ are nevoie de timpul său să se reînnoiască complet. Cu toate acestea, alte țesuturi nu își înlocuiesc niciodată celulele. Noi suntem uimiți de descoperirea Dr. Ohsumi și acum vă vom spune cum să-i puneți în practică.

O investigație cu un rezultat revelator.
Dr. Ohsumi, un biolog al celulelor japoneze, a petrecut ani de zile studiind modul în care celulele umane își reciclează „gunoiul”.Acest proces este știut științific ca autofagia. Sună puțin tulburătoare, dar acest proces vă ajută să vă mențineți stabil. Cu ajutorul lizozomilor (organele responsabile de degradarea materialului intracelular), corpul tău poate descompune diferite structuri proteice și le transformă în aminoacizi. Mai târziu, folosește acest lucru pentru a crea mai multe celule.

Organismul nostru poate folosi propria sursă de proteine ​​stocată sub formă de celule și bacterii deteriorate. Persoana medie consumă zilnic aproximativ 70 g de proteine, ceea ce nu este suficient pentru a crea celule noi. Atunci când utilizați „deșeurile de proteine”, corpul dumneavoastră este hrănit cu cantitatea necesară. Când mecanismul natural de reciclare nu funcționează, celulele deteriorate și componentele lor încep să se acumuleze în organism. Astfel, nu este posibilă neutralizarea celulelor canceroase și a celulelor infectate cu bacterii și viruși periculoși. De aceea, puteți ajunge la multe boli grave.

În toate studiile, dr. Ohsumi a folosit postul pentru a stimula corpul pentru a sparge celulele toxice și pentru a scăpa de toate deșeurile. Când repede, celulele trăiesc mai mult timp și produc mai multă energie. Corpul tău are o inflamație mai mică. În plus, dacă alegeți să restricționați numărul de calorii consumate, nivelurile de oxid nitric din corpul dvs. vor crește – aceasta este o moleculă care ajută la detoxifierea și întinerirea corpului. Intervalele de repaus intermitente, care constau în perioade alternante de alimente și post, pot ajuta corpul să se curețe. În plus, ajută la scăderea în greutate și la accelerarea metabolismului. Beneficiile acestei metode pentru sănătatea dvs. sunt numeroase și includ un risc scăzut de boli de inimă, probleme neurologice și diabet, precum și o reducere a inflamației, a stresului oxidativ și a tensiunii arteriale. Există multe tipuri de post, astfel încât să puteți alege strategia care vă place sau care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață.

Postul de 24 de ore.


Dacă vă îndreptați spre această metodă, ar trebui să alegeți o zi a săptămânii când nu mâncați. Pe de altă parte, este posibil să luați micul dejun la ora 8 dimineața și să nu mâncați până marți până la ora 8 dimineața.

Intervale de post.
Dacă ați ales această opțiune, ar trebui să mâncați ca de obicei pentru o zi și rapid de a doua zi. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să mănânci deloc în zilele postului. Dacă consumați 2.000 de calorii într-o zi obișnuită, ar trebui să reduceți numărul la 500 de calorii într-o zi de repaus.

Sari peste mese.

Dacă sunteți nou în lumea postului și vă pare puțin intimidant, începeți să săriți mesele. În general, evitați o masă pe zi pentru a vă stimula metabolismul și pentru a activa procesele de curățare din corpul dumneavoastră. Amintiți-vă că dacă ați omis o masă, nu trebuie să exageați prea mult în timpul următoarei.

Postul doar cu apă.


Dacă decideți să urmați această strategie, trebuie să alegeți o zi a săptămânii și să beți doar apă sau sucuri proaspete fără zahăr. Cel mai bun moment pentru aceasta este primavara, dar puteti urma aceasta dieta pe tot parcursul anului.

loading...

Add comment