Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O mamă de 2 copii a scris o scrisoare sinceră soțului ei și mii de femei au sprijinit-o

Potrivit statisticilor , 90% dintre mame au în mod constant un sentiment de vină. În cea mai mare parte, acest lucru se datorează faptului că ele simt că nu-și îndeplinesc bine toate îndatoririle. Cea mai tristă parte este că le este frică să vorbească despre asta.Cu toate acestea, o mamă de 2 copii, bloggerul Celeste Yvonne , nu are aceste temeri.Ea a scris o scrisoare sincera sotului ei cu o cerere de ajutor unde ea a publicat si, in detaliu, a declarat ca multi oameni nu se simt suficient de curajosi pentru a le spune celor mai buni prieteni.Noi vom publica textul acestei scrisori și le vom oferi cititorilor o șansă de a afla ce scrie în ea.

„Dragul meu soț,

Am nevoie de mai mult ajutor.
Noaptea trecută a fost grea pentru tine. Te-am rugat să te uiți la copil, ca să mă duc mai devreme la culcare. Copilul plângea. Bocea chiar. L-am auzit de sus și stomacul mi-a înțepenit de la sunet, întrebându-mă dacă ar trebui să mă duc acolo și să te ușurez de muncă sau să închid ușa, ca să pot obține un pui de somn. Am ales-o pe cea din urmă.

Ai intrat în cameră 20 de minute mai târziu, cu copilul încă plângând în hohote. Ai pus copilul în pătuț și l-ai împins cu ușurinț la doar cîțiva centimetri mai aproape de partea mea din pat, un gest clar că ai fost gata să-l urmărești.

Am vrut să țip la tine. Am vrut să pornesc o ceartă între noi chiar în acel moment. Am urmărit copilul toată ziua. Trebue să mă trezesc cu copilul să-l hrănesc toată noaptea. Cel puțin ai putea să-l ții pentru câteva ore seara, ca să încerc să dorm.Doar câteva ore de somn prețios. Cer prea mult de la tine?

Știu că amândoi am văzut cum părinții noștri îndeplinesc rolurile tipic mamă-tată. Ei erau tați excelenți, dar nu se așteptau să-și petreacă o perioadă semnificativă de schimbare a scutecelor, hrănire, îngrijire și îndreptare către copii. Mamele noastre au fost super-femeile care au mentinut dinamica familiei. Gătitul, curățarea și creșterea copiilor. Orice ajutor din partea tatălui era binevenit, dar neașteptat. Văd că suntem din ce în ce mai des în fiecare zi dinamica familiilor. Răspunderea mea de a hrăni familia, de a ține casa curată și de a avea grijă de copii este asumată, chiar dacă mă întorc la lucru. Și eu mă învinovățesc pentru majoritatea.

De asemenea, văd prietenii și alte mame care fac totul și fac bine. Știu că o vezi și tu. Dacă o pot gestiona și dacă mamele noastre au făcut așa de bine pentru noi, eu de ce nu pot? Nu știu.

Poate că mamele noastre au suferit în tăcere de ani de zile și acum, 30 de ani mai târziu, pur și simplu nu își amintesc cât de greu a fost cu adevărat. Sau poate, și asta e ceva ce mă mănâncă în fiecare zi, nu sunt la fel de calificat pentru slujba asta ca oricine altcineva. Și la fel de mult cât mă răzgândesc doar gândindu-mă, o să spun: am nevoie de mai mult ajutor.

O parte din mine se simte ca un eșec dacă o întreb.Ești un tată uimitor și faci o treabă minunată cu copiii. Și în plus, asta ar trebui să vină ușor, nu-i așa? Instinctul mintal, nu? Dar eu sunt om, iar eu alerg la 5 ore de somn si extrem de obosită. Am nevoie de tine. Dimineața, am nevoie de tine să ai grijă de copilul nostru, până mănânc eu prânzul și beau o ceașcă de cafea. Și nu, îngrijirea copilului nu înseamnă să-l pui în fața televizorului. Înseamnă să te asiguri că este curat, să-i dai micul dejun, să vezi dacă dorește apă sau ceva.

Noaptea, am nevoie să dorm și eu câteva ore până când copilul este in grija ta. Știu că e greu să asculți plânsul copilului. Crede-mă, știu. Dar dacă eu pot să liniștesc copilul pentru majoritatea zilei, o poți face și tu pentru o oră sau două pe timp de noapte. Te rog. Am nevoie de tine.

La sfârșit de săptămână, am nevoie de mai multe pauze. Momente în care pot ieși singură din casă și mă simt ca o femeie. Chiar dacă este doar o plimbare în jurul blocului sau o excursie la magazin alimentar. Sau o programare la salon.

În cele din urmă, trebuie să aud că ești recunoscător pentru tot ce fac. Vreau să știu că observi că rufele sunt spălate și că a fost pregătită o cină gustoasă. Vreau să știu că apreciezi că am alăptat atâtea ore și că totuși am avut timp să fac și curățenie. Sper că observi că nu îți cer niciodată să rămâi acasă în loc să mergi la activități sportive sau la diferite evenimente.Aș vrea să pot face totul singură, dar nu pot.

Mii de utilizatori de internet au împărtășit această scrisoare pe paginile lor. A primit și multe comentarii. Unele femei au spus că sunt recunoascătoare soților lor că nu trebuie să ceară ajutor, pentru că întotdeauna primesc sprijinul necesar. Cu toate acestea, au existat multe femei care au fost mulțumite pentru că a spus cu voce tare gândurile pe care multe mame le-au fost frică să le admită.

loading...

Add comment