Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un bărbat dintr-un sat african a fost numit cel mai bun profesor și va primi un milion de dolari

Când vorbim despre munca unui profesor, mulți se referă la el ca la „o chemare”. Cu toții dorim ca copiii noștri să fie educați de profesori care își iubesc slujba și care îi fac pe copii să se simtă inspirați, interesați și motivați. Există 2 opinii cu privire la profesori: „O persoană talentată va avea succes, indiferent de ce” și „O persoană talentată are nevoie de un profesor bun”.

O fundație de caritate care a fost înființată în 2015 de un om de afaceri numit Sunny Varkey acordă în fiecare an un premiu „cel mai bun profesor”.Noi am fost impresionați de câștigătorul concursului din 2019, deoarece au fost 10 000 de participanți din 179 de țări, și un premiu de 1.000.000 $.Profesori din India, Australia, SUA, Kenya, Olanda, Brazilia, Japonia, Argentina, Marea Britanie și Georgia au ajuns în etapa finală a competiției.

Un profesor de științe kenyan și călugăr franciscan numit Peter Tabichi a câștigat premiul. Ceremonia de decernare a premiului a avut loc la Dubai, iar numele câștigătorului a fost anunțat de actorul Hugh Jackman.Peter Tabichi este profesor într-un mic sat african, unde locuitorii nu au destule lucruri necesare. În ciuda acestui fapt, elevii săi sunt renumiți pentru câștigurile lor în competițiile științifice internaționale, ceea ce a atras în cele din urmă atenția Fundației.

Școala la care merg acești studenți nu arată ca o școală care găzduiește victorii majore. Există doar un profesor pentru 58 de elevi și un computer, iar pentru a face lecții, mulți copii trebuie să parcurgă distanțe uriașe pe drumurile spălate în timpul sezonului ploios. Cei mai mulți dintre elevii lui Tabichi sunt copii din familii sărace sau sunt orfani. Școala este extrem de lipsită de sprijin financiar, așa că Peter dă 80% din banii pe care îi face pentru dezvoltarea școlii – uniforme școlare, manuale și alte materiale.Acum 7 ani, el obișnuia să predea la o școală privată, dar apoi a decis să devină un călugăr franciscan și să-și lase slujba. Codul pe care îl trăiește îi cere să aibă un stil de viață oarecum ascetic și să-i ajute pe alții. De aceea, predarea la o școală din sat este considerată caritate pentru Tabichi.

„Această victorie nu-mi aparține: demonstrează realizările minților tinere. Sunt aici numai datorită realizărilor studenților mei. O victorie le oferă o șansă. Înseamnă că nu există granițe pentru ei. „, a spus Tabichi. El explică modul în care folosește diferite metode de motivație cu elevii săi, deoarece secretul succesului este crezul în tine însuți. Fiecare persoană poate găsi ceva ce le place și să se simtă încrezător. Peter îi învață pe copii să privească lucrurile din perspective diferite. Acesta este motivul pentru care proiectele în care studenții pot organiza procese și pot analiza rezultatele de la sine sunt foarte populare.

Profesorul nu spune că unele dintre aceste proiecte sunt „reci”, iar altele nu sunt „cool”. Cel mai important lucru despre ei este că elevii trebuie să-și folosească imaginația și trebuie să caute noi soluții. Tabichi spune : „Creativitatea este extrem de importantă, mai ales în situații dificile când resursele sunt limitate”.”Văzând că elevii mei cresc în cunoștințe, abilități și încredere este cea mai mare bucurie în ceea ce privește predarea! Când devin rezistenți, creativi și productivi în societate, primesc o mulțime de satisfacție pentru faptul că acționez ca cel mai mare factor de eliberare și cheie al destinului care le-a deblocat potențialul în cea mai interesantă manieră „.

Tabichi a reușit, de asemenea, să vorbească despre toleranță: „El a creat” Clubul de Pace „, unde există oameni de 7 naționalități diferite și credințe religioase care vizitează toate aceste școli.

Termenii fundației care l-a numit „cel mai bun profesor” spun că, câștigătorul are anumite responsabilități, iar premiul nu este dat imediat lui.Timp de 10 ani, câștigătorul primește 100.000 $ în fiecare an și trebuie să rămână în profesie timp de 5 ani și să fie un ambasador global pentru Fundația Varkey. Aceasta înseamnă că trebuie să viziteze anumite evenimente, să discute cu mass-media și să participe la formare.

loading...

Add comment