Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 moduri prin care câinele tău spune „Te iubesc”

Oamenii au citit emoții la câinii lor de-a lungul vremurilor. De obice, mișcările din coadă ne spun că câinii noștri sunt deschiși pentru interacțiune, iar aspectul lor persuasiv înseamnă că doresc atenție sau unele tratamente. Modul în care câinii dezvoltă emoții și comportamente asemănătoare omului a fost întotdeauna un subiect al cercetării științifice. Studiile au arătat că, câinii au aceleași structuri ale creierului care produc emoții la om și există o serie de moduri în care câinii noștri ne arată dragostea și afecțiunea lor.Iată câteva dintre acestea.

1. Privind fix în ochii tăi.


Unul dintre modurile în care câinii spun „Te iubesc” este privirea directă în ochii tăi. Oamenii de stiinta au descoperit ca, uitându-se in ochii nostri, cainii dezvolta legaturi emotionale puternice cu oamenii , la fel ca oamenii atunci cand se uita in ochii celuilalt. Acest mod de comunicare umană a fost probabil dobândit de câini în timpul domesticirii, sporind nivelul oxitocinei, hormonul social la câini și la proprietarii lor.

2. Aducându-ți jucăria.


Dacă câinele îți aduce jucăria preferată, poți să fii sigur că dragostea pe care ți-o are animalul pentru tine este puternică și necondiționată. Câinii sunt foarte posesivi în ceea ce privește jucăriile , oasele și alte lucruri de mestecat și, în mod normal, le protejează de ceilalți. Deci, dacă câinele dvs. îți oferă cu mândrie jucăria sau osul și chiar îl împinge înainte, încurajându-l să o iei, înseamnă că animalul tău de companie are încredere în tine, te iubește și se simte în siguranță atunci când ești aproape.

3. Cască împreună cu tine.


Studii recente au arătat că, la fel ca oamenii, câinii sunt contagioși și acei câini care au o legătură puternică cu proprietarii lor cască împreună cu ei . Deoarece cascatul contagios la oameni este strâns legat de empatie, unii cercetători cred că acest lucru ar putea fi cazul și cu câinii. În timp ce oamenii de știință încearcă să explice acest fenomen, puteți face un test simplu pentru a verifica dacă câinele dvs. vă iubește cu adevărat – doar căscați și vedeți ce se întâmplă!

4. Doarme cu tine.


Dacă câinele dvs. doarme în pat cu dvs., este un semn ca fiind loial pentru dvs. Studiile au demonstrat că somnul cu un câine în patul sau undeva în cameră poate fi de ajutor pentru unii oameni și pentru a îmbunătăți eficiența somnului.

5. Își mișcă sprâncenele și își arată limba.


Oamenii de știință au descoperit că câinii produc mai multe mișcări faciale când oamenii se uită la ei . Aceste mișcări includ ridicarea sprâncenelor pentru a-și face ochii să pară mai mari, să pară chiar mai drăguți oamenilor și își arată limba.

6. Te lasă să-i atingi capul.


Un alt semn care dovedește dragostea și loialitatea câinelui dvs. este atunci când vă permite să-i atingeți capul, închide ochii și se bucură de acest proces. În general, câinii nu-i plac să fie mângâiați pe cap și unii dintre ei îl pot percepe chiar ca pe o amenințare . Deci, dacă câinele dvs. vă permite să faceți acest lucru, sunteți cu adevărat special pentru el.

7. Se uită calm la tine când pleci de acasă.


Dacă câinele se simte calm atunci când plecați și vă așteaptă cu răbdare toată ziua, înseamnă că animalul dvs. de companie are încredere în tine și știe cu siguranță că te vei întoarce. Dar dacă câinele se simte neliniștit atunci când plecați , dacă latră, zgârie lucrurile, există modalități de a face separarea mai puțin stresantă pentru animalul dvs. de companie.

8. Înnebunește de fericire când te întorci acasă.


Câinele dvs. nu mai poate de bucurie când vă vede că vă întoarceți după o zi de lucru? Acesta este unul dintre cele mai vii semne de dragoste și afecțiune. Experimentele au arătat că reunirea cu omul iubit are un efect extrem de pozitiv asupra câinilor crescând nivelul oxitocinei, hormonul social și scăzând nivelul cortizolului, hormonul de stres. Deci, văzând că proprietarul lor se întoarce în final, câinele se simte fericit și în siguranță.

În acest articol v-am povestit despre cele mai comune moduri în care câinii își demonstrează dragostea față de stăpân, dar câinii, precum oamenii, sunt foarte diferiți. Uitați-vă mai atent la comportamentul animalului dvs. și poate veți observa modul unic în care spune „Te iubesc!”

loading...

Add comment