Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oferă-le copiilor tăi vacanțe în loc de jucării. Acest lucru le va crește inteligența și fericirea pe termen lung.

Cercetătorul în dezvoltarea copilăriei, Clair Lerner, sugerează că atunci când copiiilor li se oferă jucării și jocuri, încep să se joace mai puțin.O abundență de jucării poate copleși și distrage atenția copiilor, făcându-i să piardă concentrația necesară pentru a învăța din aceste jucării.

Studiile unui profesor de educație de la Universitatea din Cincinnati, Michael Malone au arătat că jucăriile mai puține, dar mai bune, duc la o mai bună cooperare și împărtășire când vine vorba de abilități valoroase de viață. Mai mult, prea multe jucării împing copiii în joc mai solitar, provocând în același timp un tip de supraîncărcare neproductivă.

Deci, nu are rost să recurgem la cumpărarea a o mulțime de jucării de pe lista copilului nostru, deoarece petrecerea timpului cu el, este mult mai valoroasă.Într-un studiu al Universității din Oxford,a 3000 de copii cu vârste între cuprinse între 3 ani și 5 ani, s-a descoperit că succesul academic al copiilor era mai mult legat de mediul de acasă și de implicarea părinților decât de jucăriile și electronicele care li s-au oferit.Copiii care aveau puține jucării și nu aveau dispozitive electronice, dar aveau părinți care au petrecut mai mult timp cu ei, s-au comportat mai bine în școală și în multe domenii de dezvoltare emoțională și socială, ceea ce sugerează că atenția părinților este mult mai bună decât orice ecran sau bani pentru jucării.

Și, dacă ar fi nevoie de un alt motiv în plus, pentru a reduce cumpărarea de jucării, cercetătorii au descoperit că recunoștința și generozitatea cresc atunci când copiilor le sunt oferite experiențe în loc de obiecte materiale, cum ar fi vacanțe în natură, la mare sau la munte.Profesorul de psihologie al Universității Cornel, Thomas Gilovich a condus la mai multe studii care se întind pe zeci de ani și a descoperit că fericirea este derivată din experiențe, nu din averi materiale.

Fericirea derivată din experiențele copilăriei este mult mai prețioasă și mai valoroasă decât emoția trecătoare a jucăriilor.A oferi experiențe care implică timpul petrecut în familie, mai degrabă decât a oferi jucării aduce fericire și bucurie mult mai mare. Amintirile alături de părinți sau bunici sunt mult mai importante decât gadgeturile sau jucăriile de ultimă generație.

loading...

Add comment