Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Iubește-ți copilul în orice ipostază-netalentat, ghinionist, adult”

Janusz Korczak este un pedagog polonez, scriitor, doctor și activist social, care a refuzat să-și salveze viața de trei ori.Janusz a refuzat să emigreze în Palestina chiar înainte de ocupația Poloniei. Să nu părăsiți casa abandonată în ajunul evenimentelor teribile. Apoi a refuzat să fugă din ghetoul din Varșovia.a treia oară, când se afla într-un tren cu copiii de la orfelinat, s-a aproapiat de el un ofițer de vagon și l-a întrebat daca el a scris cartea „Regele Matei cel dintâi”. Acesta a spus că-i va da drumul dacă el a scris-o, deoarece este o carte foarte bună. Omul a întrebat dacă va elibera și copiii de la orfelinat să plece cu el, iar ofițerul i-a spus că nu. El nu a plecat și a rămas în vagon. Din păcate, nici unul dintre martorii acestei convorbiri nu a mai rămas în viață. Mai târziu, s-a aflat că murit într-un lagăr din Germania, Treblinka, cu elevii săi din casa de copiii, deși s-ar fi putut salva.După această poveste, nu este nevoie de mai multe informații despre Korczak. Mai jos sunt 10 principii de educare a copiilor, recomandate de acest om strălucitor.

1. Nu vă așteptați ca copilul dvs. să fie la fel ca dumneavoastră sau cum doriți să fie. Ajutați-l să devină el însuși, dar nu copia dvs.

2. Nu cereți copilului dvs. să vă răsplătească pentru tot ce ați făcut pentru el. I-ați dat viata, cum v-ar putea multumiti? El va da viața altcuiva și aceasta este o lege ireversibilă de recunoștință.

3. Nu arătați plângerile copilului dumneavoastră, pentru a nu mânca bătrânețea amară. Căci, ce semeni aia vei culege.

4. Nu abordați problemele cu superioritate. Viața este dată fiecăruia prin putere și este în siguranță, viața poate fi dificilă pentru el, nu mai puțin pentru tine, sau poate chiar mai mult, pentru că nu are experiență.

5. Nu-l umili niciodată!

6. Rețineți că cele mai importante întâlniri sunt întâlnirile cu copiii noștri. Acordați o atenție maximă – nu știți niciodată pe cine puteți întâlni în propriul copil.

7. Nu vă deranjați, dacă nu puteți face ceva pentru copilul dvs., nu uitați: pentru copil nu este niciodată suficient, numai atunci când s-a făcut totul.

8. Copilul nu este tiranul care vă monitorizează întreaga viață. Este comoara pe care viata va dat-o, sa pastrati si sa dezvoltati focul creativ din ea. Este iubirea fără prejudecăți a părinților, care nu va crește un copil „al tău / meu”, ci un suflet.

9. Învață să iubești un copil străin. Nu te comporta niciodată cu străin, cum ți-ai dori să se comporte ceilalți cu propriul tău copil.

10. Iubiți-vă copilul chiar dacă este netalentat, ghinionist sau adult. Vorbește cu el, bucură-te, pentru că un copil este o sărbătoare pe care încă o mai trăiești.

loading...

Add comment