Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 semne care te vor ajuta să-ți înțelegi bebelușul mai bine

Când un copil este într-adevăr tânăr, părinții au tendința de a avea o grămadă de temeri despre bunăstarea și sănătatea micului bebeluș. Ei încearcă să ghicească exact de ce are nevoie bebelușul lor și ce ar putea să le provoace disconfort. Dar cum înțelegeți bebelușii fără a folosi cuvinte? Experții descriu 3 metode principale care pot ajuta copiii să comunice cu adulții. În timp ce fiecare părinte învață să înțeleagă și să interpreteze semnele individuale ale bebelușului propriu, noi am descoperit anumite reguli comune folosite pentru a distinge nevoile copiilor când sunt mici.Iată câteva dintre acestea:

Felul în care plâng.


Plânsul este modul în care un copil își exprimă nevoile în timpul primelor 4 luni de viață. Dar cum pot părinții să înțeleagă dacă bebelușul plânge din cauza foamei, durerii sau altceva?

Un strigăt de apel. Copilul a rămas singur pentru o lungă perioadă de timp și acum vrea ca părinții să-i ia. Ei strigă continuu timp de 5-6 secunde și apoi se opresc pentru 20 de secunde ca și cum ar aștepta rezultatele. Dacă părintele nu răspunde, atunci acest ciclu se repetă de mai multe ori până când plânsul devine continuu.

Un strigăt din cauza foamei. Se poate incepe cu un strigat de asteptare, dar daca copilul nu a fost luat si hranit, strigatul va continua si va deveni isteric. De asemenea, bebelușul ar putea să-și răstoarne capul, făcând sunete cu gura.

Un strigăt din cauza durerii . Acest plâns va fi monoton, tare și constant. Periodic, vor exista izbucniri isterice care indică faptul că durerea crește. Cu toate acestea, în cazul în care copilul se îmbolnăvește, strigătul lor poate fi, de asemenea, monoton, dar liniștit, deoarece nu are suficientă putere pentru a face zgomote puternice.

Un strigăt din cauza somnolenței. Când bebelușul dorește să doarmă, dar nu poate adormi din vreun motiv, strigătul lor va suna ca un strigăt jignit și neted, urmat de căscat. Copilul își va freca ochii și urechile.

Un strigăt din cauza disconfortului. Acest plâns este iritat și intermitent. Copilul poate, de asemenea, să se răscolească în pat. Inseamna ca este timpul sa verificati scutecul sau s-ar putea sa se simta prea rece sau prea cald in hainele lor.

În plus, bebeluși foarte mici pot plânge atunci când vor să-și schimbe mediul sau când sunt frustrați sau plictisiți.

Sunetele pe care le fac.


Pediatrul australian Priscilla Dunstan studiază și studiază sunete timpurii din copilărie (până la 3-4 luni) de peste 20 de ani. Mii de copii de diferite naționalități au luat parte la experimentele ei. Priscilla crede că sunetele primare reflexice sunt internaționale. După ce au împlinit vârsta de 4 luni, bebelușii încep să facă sunete care caută comunicare și care se referă mai mult la nevoile fizice.
Priscilla și-a deschis propria școală, invatând noii părinți să-i înțeleagă pe copiii lor. Sa crezut că abilitatea de a recunoaște aceste sunete în timp poate împiedica un viitor episod plâns.

„Mi-e foame!” Acest sunet se produce când copilul își împinge limba până la acoperișul gurii și este declanșat de reflexul de supt.
„Sunt somnoros sau obosit!” Copilul produce acest „sunet de oboseală” prin plierea buzelor înainte de a cădea.
„Mă simt inconfortabil!”. Senzațiile neplăcute de tactil îi fac pe copil să se miște și să-și smulgă mâinile și picioarele. Toate aceste mișcări contribuie la producerea sunetului „Heh”, mai ales când gura copilului este ușor deschisă.
„Am dureri de burtică!” Sunetele pe care le fac devin distorsionate si se transforma intr-un ghinion cand un copil isi intareste burta si se exhaleaza in timp ce incearca sa scape de durere.

Mișcările pe care le fac.


Limbajul corpului spune multe despre bunăstarea copilului.
Se aruncă înapoi. Bebelușii cu vârsta sub 2 luni fac adesea această mișcare atunci când răspund la durere și colici. Dacă un copil își arcuiește spatele după masă, înseamnă că sunt plini. Dacă vă vedeți adesea că copilul dumneavoastră face această mișcare în timpul mesei, poate fi un semn de reflux. Dacă bebelușul are vârsta mai mare de 2 luni, această mișcare indică de obicei oboseală și o dispoziție proastă.

Rotirea capului. Aceasta este o mișcare calmantă pentru copil. Ar putea să o facă înainte de a adormi sau când sunt în jurul unor persoane necunoscute.

Își freacă urechile. În cele mai multe cazuri, această mișcare arată că copilul își explorează doar corpul. Ar trebui să consultați medicul numai dacă această mișcare este urmată de plâns și se repetă deseori.

Strânge pumnii. Acesta este un semn al foametei. Dacă reușiți să observați acest lucru în timp, puteți împiedica plânsul cauzat de faptul că este foame.

Ridicarea picioarelor. Acesta este semnul durerii colicale și a burții. Copilul încearcă să ușureze reflexiv durerea.

Rotiri de brațe. Această mișcare înseamnă că copilul s-a speriat. Un sunet puternic, o lumină strălucitoare sau o trezire bruscă pot provoca reflexul surprinzător. În acest caz, bebelușul trebuie să fie mângâiat.

Pediatrii recomandă să vorbiți cât mai des cu copilul, explicându-i și arătându-i tot ce este în mediul lui, chiar dacă se pare că el încă nu înțelege nimic. Aceste lucruri îl vor ajuta să înceapă rapid să comunice cu cei dragi folosind sunete și gesturi individuale și să se dezvolte mai bine. Vă dorim noroc și sperăm că aveți un timp de înțelegere reciproc.

loading...

Add comment