Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
pisica-in-pat

Dormi cu pisica în pat sau în aceeași cameră? Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi

Cu totii stim ca atunci cand adoptam o pisicuta, ea devine stapana casei. Inclusiv a patului sau a camerei noastre.În ciuda faptului că multe persoane sunt de părere că nu este bine să dormi cu pisica ta în pat sau în aceeași cameră, adevărul este total altul.Pisicile pot construi o prietenie puternică și de lungă durată cu omul.

Pisica simte când te doare ceva.
Cercetătorii spun că felinele au capacităţi vindecătoare. Ele erau cunoscute şi apreciate încă din antichitate, mai ales în Egipt. Cine are acasă o pisică ştie că este extrem de curată, graţioasă, cochetă, comodă, şireată, mare iubitoare de libertate, longevivă.Pisicile simt când un om este bolnav şi pot identifica energia negativă în organism. Acestea se așază pe locul cu durere, torc, îl încălzesc și disconfortul cedează. În situații grave, pisica poate sta cu orele lângă bolnav. Amatorii de feline merg la medic de cinci ori mai rar față de cei care nu dețin o pisică.

Pisica poate depista apariția unei probleme la inimă.
Se crede că aceste animale de companie te salvează de atacuri de cord și crize hipertensive.Este bine știut faptul că felinele încep să se gudure atunci când ești foarte agitat sau tensionat. Din experienta s-a constatat ca prezenta in casa a unei pisici stabilizeaza tensiunea arteriala si la persoanele cu distonie neurovegetativa.Conform observatiilor facute de cercetatorii americani, in cazul persoanelor care au pisici, riscul de a face un infarct scade cu 30-40%.

Pisica poate înlătura stresul, oboseala, migrenele și nervozitatea.
Stresul este un element natural al vietii. Totusi, daca apare in exces, poate duce la probleme grave de sanatate.Mângâierea unei pisici are puterea de a elimina stresul şi îngrijorările zilnice.Totodată se spune că ele combat insomnia, irascibilitatea și poate chiar depresia.

Pisica poate ajuta la îmbunătățirea memoriei.
Un alt efect uimitor al influentei pisicilor asupra organismului omului este imbunatatirea memoriei. Medicii au gasit urmatoarea explicatie: cea mai mare acumulare de puncte, care activeaza memoria, se afla in centrul palmei. Pentru stimularea acestor centri, in Orient se fabrica bile speciale. Cate doua asemenea bile se tin, zilnic, in fiecare palma, rostogolindu-le. La noi aceasta practica nu este raspandita, in schimb ne putem mangaia cainele sau, cu o eficienta si mai mare, pisica.

Conform unei statistici, cei care au pisici sunt mai atenţi la sănătatea lor, pentru că se simt responsabili pentru felinele pe care le au în grijă. Astfel, ajung mai rar la spital şi petrec acolo puţin timp.

loading...

Add comment