Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Povestea singurei femei pe care Freddie Mercury a iubit-o pentru întreaga sa viață

„Povestea de dragoste și prietenia profundă dintre o fată simplă și unul dintre cei mai renumiti muzicieni din lume.”

Întreaga lume îl cunoaște pe Freddie Mercury ca pe un artist strălucit și încrezător în sine. Cu toate acestea, există o singură femeie care la cunoscut atunci când numele de familie Mercury era încă necunoscut. Ea a fost și cea care a rămas lângă el când boala sa la învins. Mary Austin a fost unica soție și singurul prieten a lui Freddie Mercury.

Inceputul

Embed from Getty Images

Mary Austin și Freddie Mercury s-au întâlnit datorită dragostei lor pentru îmbrăcăminte frumoasă. Mary lucra la un magazin de îmbrăcăminte din Londra, numit Biba, în timp ce Freddie vindea îmbrăcăminte de epocă la Piața Kensington împreună cu prietenul său, Roger Taylor (bateristul trupei Queen). La acea vreme, numele Freddie Mercury nu era deloc cunoscut și a mai trecut inca un an până când trupa Queen sa inceapa sa fie cunoscuta de oameni.

Mary Austin sa născut într-o familie de oameni surdo muți și a comunicat cu părinții ei cu ajutorul limbajului semnelor. Această familie nu era cu mult diferită de orice altă familie. Tatăl ei era zidar și mama ei era femeie de servici. Această fată mică și fragilă a atras imediat atenția viitorului idol rock. Cu toate acestea, Mary însuși a fost puțin șocată, deoarece Freddie purta mereu haine strălucitoare și șocante și de data aceasta nu făcea excepție. A văzut un bărbat bine cu păr lung de 24 de ani într-un costum șocant, care, desigur, a făcut-o să se simtă puțin nesigură și jenată.

Mary își amintește că erau foarte săraci în acele vremuri, iar dragostea lor era similară cu cea a miilor de alte cupluri. Ei ar asculta muzică și ar face plimbări lungi, dar nu iși putut permite asa ceva. Era destul de dificil pentru muzicienii care încercau să intre pe scena muzicală din Londra în anii 1970 pentru că erau multi alți muzicieni ca ei.

Drumul spre succes

Embed from Getty Images

După câteva luni de întâlnire, tânărul cuplu a început să locuiască împreună într-un apartament mic. Curând după aceea a aparut trupa legendară Queen care va cuceri în curând întreaga lume. Cu toate acestea, în acel moment nimeni nu știa acest lucru, astfel că cuplul a condus o viață relativ simplă. Freddie a scris melodii, în timp ce Mary l-a sprijinit.

Queen a lansat primul lor album în 1973. Atunci a început să se schimbe viața lor și, în scurt timp, își puteau permite un apartament într-un cartier foarte prestigios din Londra. Atunci Freddie Mercury a scris balada Love of My Life care i-a dedicat-o lui Mary și a cerut-o in casatorie . Propunerea a fost făcută cu simțul umorului , un stil caracteristic , pe care Mercury l-a avut mereu.

Freddie și-a prezentat logodnica mamei sale, Jer Bulsara, care a fost extrem de încântată de alegerea fiului ei. Ea visase că cuplul se va căsători și va avea copii. Cu toate acestea, nunta nu sa întâmplat. Angajamentul a durat 3 ani și sa încheiat cu o despărțire.

După primul album al trupei, au lansat încă 2, cu un an între ele. Queen a devenit extrem de populară, Freddie a câștigat mulți fani noi, iar Mary a început să se simtă ciudat în noua lume a lui Freddie.

Traiesc separat

Freddie începuse să vină acasă târziu, iar relația lor incepea sa isi piarda din stralucirea avuta. După ceva timp, i-a mărturisit Mariei despre orientarea sa sexuală netradițională. Mary își amintește că au încercat să fie mereu cinstiți și să evite argumentele. Povestea lor de dragoste s-a încheiat, însă prietenia și dragostea platonică dintre această mare stea rock și această fată simplă au continuat pe tot parcursul vieții.

Dupa despartire, Mercury a reusit sa o convinga pe Mary sa nu-l paraseasca si sa stabilit intr-o casa la cativa pasi de unde locuia el. Ea era mereu lângă el, lucra ca asistenta lui și îl însoțea la concerte și turnee.

Boala si sfarsitul povestii

La început, erau doar 2 persoane care știau că Freddie Mercury era HIV pozitiv – Mary Austin și Jim Hutton. Când boala aproape că l-a învins pe cântăreț, acești doi oameni erau mereu acolo lângă el. Mary a fost unica lui prietena de-a lungul vieții și cea mai credincioasa, în timp ce Jim a fost ultimul iubit al marelui cântăreț.

În 1991, Mercury și-a pierdut vederea și a fost aproape imobilizat la pat. El a încetat să-și ia pastilele și a refuzat să mai lupte pentru viața sa. Mary și Jim au fost mereu alaturi de el – si reflectau asupra vremurilor bune, urmăreau înregistrări ale trupei Queen, râzând și plângând împreună.

Testamentul și înmormântarea

Casa di Freddy Mercury

Freddie Mercury a murit la 24 noiembrie 1991. Înainte de moartea sa, Freddie a făcut un testament în care a dat cea mai mare parte a venitului său (prezent și viitor) și conacul său uriaș, Garden Lodge din Londra, lui Mary Austin.

Mercury a vorbit in testament chiar si despre cum ar vrea sa fie înmormântarea sa. Cântărețul a vrut ca Mary Austin să-i impraștie cenușa și să păstreze locul în care a făcut-o secret. Lui Mercury îi era teamă că oameni ciudați s-ar aduna la mormântul lui și nu dorea ca nimeni să-i batjocoreasca locul veci.

Maria a ținut urna cu cenușa lui Mercury pentru 2 ani și apoi a imprastiat-o undeva. A îndeplinit ultima cerere a lui Freddie – nimeni în lumea asta nu știe unde este cenușa marelui Freddie Mercury.

loading...

Add comment