Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Psihologii avertizează: Sănătatea psihică este mai importantă decât cariera

În zilele noastre mediile de lucru moderne ne presează, așteptând ca noi să acționăm ca niște mașini perfecte și doresc ca noi să reușim într-un timp scurt. Suntem rugați să gândim ca niște calculatoare, să abordăm sarcinile cu o viteză imposibilă și să răspundem în 5 secunde, pentru a nu fi clasificați drept oameni leneși.Și plătim un preț ridicat pentru acest ritm de muncă, în special în ceea ce privește sănătatea mintală, psihică.Organizația Mondială a Sănătății a afirmat că depresia trebuie să se confrunte cu o criză globală și a avertizat că epuizarea este principalul risc profesional pe care ni-l expunem, care a devenit „ceva normal”.

Principala problemă este că postul este considerat o insignă de onoare. A avea succes la locul de muncă este adesea echivalat cu o viață de succes.m fost programați de la cei mici pentru a lucra din greu, angajamentul de a lucra este înregistrat în conexiunile noastre sinaptice. Credem că un loc de muncă bine făcut este un motiv bun pentru a fi mândru, indiferent de riscuri.Cu toate acestea, atunci când mediul de lucru devine un loc toxic, acesta ne îndepărtează echilibrul mental și sănătatea noastră.

De ce ar trebui să acordați mai multă importanță sănătății dvs. mintale?
Pentru că,chiar dacă mulți oameni se identifică cu profesia lor, este important să știm că nu suntem doar psihologi, avocați sau doctori. Profesia noastră, indiferent cât de mult o iubim, este doar una dintre fațetele noastre diferite, așa că nu ar trebui să-i permitem să observe restul. Trebuie să fim atenți să nu confundăm profesia cu identitatea noastră, permițându-i să ne definească complet, pentru că vom ajunge să fim o versiune limitată a ceea ce am putea fi.

Pentru că nu există „succes” fără sănătate mintală. Recunoștințele, bonusurile și titlurile elegante nu ne pot face să ne redobândim sănătatea după ce am pierdut-o deja.Dacă mâncați în lanț la birou sau răspundeți la e-mailuri și mesaje în mijlocul nopții, pe termen lung vă va costa un preț ridicat.Și nu merită să plătim cu sănătatea mentală sau fizică. Nu faceți greșeala de a schimba succesul pentru sănătate și de a confunda o „viață bună” cu o „viață a bunurilor”.

Pentru că există mai multe șanse ca totul să curgă bine atunci când stabiliți limite. Este important să cunoaștem diferența dintre angajarea în muncă și îngrijorarea dincolo de limitele nesănătoase, deoarece există doar câțiva pași unul de celălalt. Stabiliți limite și orare, astfel încât să vă puteți deconecta de la locul de muncă. Permiterea spațiului pentru ritualuri de odihnă și economisirea timpului pentru tine promovează efectiv eficiența și productivitatea, precum și vă permite să fii mai creativ. Cu cât te simți mai bine, cu atât vei face mai bine și cu mai puțin efort.

loading...

Add comment