Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii care preferă să fie singuri sunt mai inteligenți, potrivit unui studiu

Suntem obișnuiți cu faptul că conexiunile sociale ne fac mai fericiți, interacționarea cu prietenii aduce bucurie și înțeles vieții noastre și cu cât comunicăm mai mult cu oamenii, cu atât mai bine ne simțim noi înșine.E greu de argumentat acest subiect dacă nu ești cu adevărat inteligent. Această descoperire șocantă a fost făcută de oamenii de știință, pe care mai apoi le-au dovedit într-o lucrare publicată în Jurnalul Britanic de Psihologie.

Cercetătorii Norman Li și Satoshi Kanazawa au efectuat un studiu care măsoară satisfacția vieții, inteligența și sănătatea. După ce au analizat răspunsurile a 15.000 de persoane, au venit cu „teoria savantă a fericirii”. Arată că modul în care ne bucurăm de viață se bazează pe experiențele strămoșilor noștri.Cercetarea lor sa bazat pe 2 factori care sunt tipici vieții moderne:densitatea populației, frecvența de comunicare cu prietenii.

În zilele noastre suntem înconjurați de mai mulți oameni decât strămoșii noștri, dar interacționăm mai puțin cu prietenii noștri . Potrivit autorilor, oamenii mai puțin inteligenți sunt mai afectați de teoria fericirii decât oamenii foarte inteligenți.Ei remarcă, de asemenea, că oamenii cu adevărat inteligenți preferă zonele urbane, în timp ce oamenii care sunt mai puțin inteligenți preferă să rămână într-un mediu rural . Acest lucru este legat de ideea că, în ciuda faptului că există o densitate mare a populației, oamenii interacționează mai puțin decât în ​​zonele rurale.

„În general, urbanistii au o inteligență medie mai ridicată decât cei din mediul rural, probabil pentru că indivizii mai inteligenți sunt mai în măsură să trăiască într-un mediu” nenatural „cu o densitate mare a populației”, spune Kanazawa.

Strămoșii noștri aveau contacte frecvente cu prietenii, deoarece era necesar pentru supraviețuire. Dar pentru oamenii mai inteligenți, o abordare individuală a rezolvării problemelor a fost mai importantă . Astfel, ei nu au beneficiat de prietenii și, prin urmare, nu i-au căutat.”În general, persoanele mai inteligente au mai multe preferințe și valori” nenaturale „pe care strămoșii noștri nu le aveau”, spune Kanazawa.

Dacă vă place să petreceți timp cu prietenii, cu siguranță acest lucru nu înseamnă că nu sunteți foarte inteligent. Ceea ce este mai important să înțelegeți este că dacă aveți tendința de a vă petrece timpul pe cont propriu, nu vă face un singuratic. V-ati nascut asa si este perfect normal.

Cercetătorii au concluzionat că oamenii mai inteligenți sunt mai puțin fericiți atunci când socializează frecvent cu prietenii .

loading...

Add comment