Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum să rezolvi problemele legate de somn cu ușurință, fără medic

Somnul de ocupă aproape o treime din viața noastră. Atât calitatea odihnei nocturne cât și sănătatea noastră generală depind direct de postura noastră de somn și de ceea ce facem înainte de a merge la culcare. Noi am ținut cont de recomandările specialiștilor de top cu privire la modul de a dormi în mod corespunzător pentru a rezolva toate problemele dvs. de sănătate.

Dureri de umăr.


Dacă vă treziți cu un umăr inflamat, evitați să dormiți pe o parte, mai ales pe umărul dureros. De asemenea, nu este recomandat să dormiți pe burtă deoarece provoacă nealinierea umerilor.Cea mai bună poziție de dormit este pe spate. Pune o pernă subțire sub capul tău. Luați o altă pernă, puneți-o pe stomac și îmbrățișați-o. Umerii dvs. vor fi acum în poziția corectă și stabilă.Dacă nu vă place să dormiți pe spate, încercați să stați pe partea ce nu este dureroasă. Trageți ușor picioarele spre piept și plasați o pernă între genunchi.A dormi cu mâna sub capul tău nu este recomandabilă, deoarece produce dureri de umăr.

Dureri de spate.


Dacă aveți dureri de spate, menținerea curbelor normale ale coloanei vertebrale este foarte importantă. Dacă salteaua dvs. este prea moale, este timpul să luați una nouă. A dormi pe spate este probabil cea mai bună poziție pentru tine. Așezați o pernă sub genunchi pentru a vă ajuta să restabiliți curburile naturale ale coloanei vertebrale și să reduceți tensiunea din tendoanele dumneavoastră.

Dureri de gât.


La fel ca și în cazul durerilor de spate, gâtul trebuie să fie susținut în timpul somnului.În general, dormitul pe spate cu o pernă sub cap și o pernă sub fiecare braț este cea mai bună opțiune. Persoanele cu probleme de gât ar trebui să-și aleagă pernele foarte atent, iar cel mai bine este să optezi pentru perne ortopedice.Dacă preferați totuși să dormiți pe o parte, asigurați-vă că perna dvs. nu este prea mare. Nu trebuie să fie mai gros decât 6 inci. În mod ideal, înălțimea pernei ar trebui să se potrivească cu lățimea unui umăr pentru a vă menține gâtul în poziția corectă.

Insomnii.


Poate fi dificil să eliminați telefoanele și computerele înainte de culcare, dar ar trebui. Ajută cu adevărat dacă aveți probleme cu adormirea. Lumina de pe ecrane afectează ciclurile noastre de somn-trezire.Evitați să consumați cofeină – cafea, băuturi energizante, sodă, ceai negru, ciocolată – cu cel puțin 6 ore înainte de a merge la culcare.

Nu mă puteți trezi dimineața.

Toată lumea pare să sufere din cauza acestei probleme, dar, destul de ciudat, este foarte ușor de rezolvat. Setați alarma dvs. în același timp în fiecare zi (chiar și în weekend). Dacă vrei să te trezești devreme, trebuie să te culci devreme seara.

Sforăitul.


Dacă aveți tendința de a sforăi, evitați să dormiți pe spate. În această poziție, țesuturile gâtului se îndoaie și limba ta cade înapoi în gât, îngustând căile respiratorii.Alegeți perna cu atenție. Pernele foarte moi pot determina înclinarea capului înapoi și creșterea sforăitului. Utilizați o pernă suplimentară pentru a vă împiedica să vă cădă capul.Exercitarea mușchilor limbii și gâtului poate ajuta la întărirea lor și la reducerea sforăitului.

Crampe la nivelul picioarelor.


Crampele de la nivelul piciorului sunt, de obicei, spasme bruște sau strângere a mușchilor, picioarelor sau coapselor. Aproape 80% dintre persoane suferă de această problemă, indiferent de vârstă. Crampele de la picior din timpul nopții sunt cel mai adesea legate de unele boli, afectarea nervilor sau lipsa de oligoelemente. Dacă aveți această afecțiune prea des, discutați cu medicul dumneavoastră.

loading...

Add comment