Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
compresa-cu-ghimbir

Compresele cu ghimbir,bune pentru tuse și răceală

În sezonul rece, odată cu schimbarea treptată a vremii și a calității aerului, este probabil să crească incidența răcelii. Nu este om în lumea asta să-i placă răceala, tusea sau strănutul.Nu numai că sunt enervante și pot crea un disconfort în starea de spirit, dar sunt și dureroase.Adulții sunt de obicei mai obișnuiți cu aceste stări și vor trece mai ușor peste, dar acest lucru nu este valabil și în cazul copiilor.De cele mai multe ori, atunci când un medic diagnostichează pe cineva cu răceală sau tuse, ei prescriu siropuri pentru tuse.Dar, totuși există și remedii naturiste care pot funcționa foarte bine.

Unul dintre acestea sunt compresele cu ghimbir, care sunt o alternativă mai sigură și mai naturală pentru a scăpa de tuse și răceală.Este nevoie doar de o împachetare cu ghimbir peste noapte, și un somn bun.Ghimbirul este cunoscut ca fiind un aliat foarte bun împotriva răcelii și gripei.De secole, ghimbirul a fost considerat a fi un condiment medicinal pentru afecțiuni precum tusea, răceala și congestia nazală.

Rețetă pentru prepararea compreselor cu ghimbir.
Este nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură de ghimbir proaspăt,miere naturală,ulei de măsline extravirgin,făină,șervețele,bandă adezivă și tifon.

Se amesteca mierea cu făina, până se formează o pastă omogenă.Apoi se adăugă puțin ulei de măsline și ghimbirul proaspăt, care se da prin răzătoare înainte și se amestecă totul bine.După ce s-a format un amestec cu o consistență cremoasă se întinde pe un șervețel și se pune un tifon deasupra.Apoi se fixează șervețelul pe piept sau pe spate cu bandă adezivă.

Pentru adulți, învelișul poate provoca puțină transpirație.Este indicat să fie lăsată compresa pe toate durata nopții.Pentru copii, ținând cont că ei au pielea mai sensibilă decât adulții,este de ajuns să fie ținută compresa timp de trei ore înainte de culcare.Această compresă nu are contraindicații.Ghimbirul nu numai că acționează ca un decongestionant natural, ci are și un efect calmant asupra pieptului. El curăță pieptul de mucoase și provoacă o ușurare aproape instantanee.

Se cunosc diferite sfaturi din bătrâni cu tot felul de preparate tradiționale pentru a învinge răceala sau tusea urâtă.Cel mai comun remediu cunoscut de cititori este ceaiul de ghimbir.Dar, pe lângă ceai se poate consuma în sezonul rece și o linguriță de ghimbir ras amestecat cu miere dimineața.

loading...

Add comment