Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un minut de exerciții de acest timp te va ajuta să reduci durerea de spate.

Durerile de spate au ajuns să fie o problemă destul de des întâlnită, deoarece tot mai mulți oameni lucrează într-un birou în fața calculatorului. Unele companii amenajează diferite zone speciale de relaxare, astfel încât angajații lor să poată să ia o pauză și să se odihnească. Dar dacă nu există un astfel de loc în compania dvs., trebuie să vă gândiți la starea de sănătate pe cont propriu și să aveți cât mai mare grijă de ea. Noi am descoperit câteva tipuri de exerciții de un minut care vă vor ajuta să întăriți mușchii spatelui și să evitați durerile viitoare. Puteți să faceți acest antrenament indiferent unde vă aflați. Nu ai nevoie decât de o suprafață plată și solidă, un minut pentru fiecare exercițiu, pot fi realizat fie dimineața, la amiază sau seara și este indicat să le realizezi în fiecare zi.

1. Întărirea și întinderea coloanei vertebrale.
Dacă este efectuată corect, te va face să simți mișcări netede și ușoare care se întind în partea inferioară a spatelui.
Metoda 1.
Trebuie să puneți ușor genunchii pe o parte cu capul în direcția opusă. Umerii trebuie să stea nemișcați, fixați și împinși la podea. Înghețați în această poziție timp de 10 minute și repetați aceleași acțiuni pe cealaltă parte.Este indicat să repetați de 4 ori.
Metoda 2.
Din poziția de plecare, întindeți piciorul drept și îndoiți-l pe cel stâng. Înclinați-vă genunchiul îndoit spre exterior și capul spre interior. Umerii tăi ar trebui să rămână fixați.Repetați de 20 de ori.
Metoda 3.
Ușor, unul câte unul, înclinați genunchii într-o parte și apoi celălalt. În același timp, întoarceți-vă capul în direcția opusă.REalizați 10 înclinări fără pauze.

2. Întărirea coloanei vertebrale toracice.
Dacă este efectuată corect, vor lucra mușchii abdominali și cei din spate.
Metoda 1.
De la poziția de plecare(poziția „patruped”) respirați liber și adânc. Aruncați-vă spatele și fixați această poziție timp de 15 sau 30 de secunde.O altă variantă este din poziția de plecare, îndoiți-vă spatele spre podea. Fixați această poziție timp de 15 sau 30 de secunde.Repetați 2 ori pentru fiecare exercițiu.
Metoda 2.
Cu spatele înclinat, ridicați un genunchi la piept și încercați să atingeți fruntea. Apoi îndreptați acest picior, menținând poziția paralelă cu podeaua. Reveniți la poziția de pornire.Repatați de 10 ori într-un ritm mai lent.

3. Consolidarea coloanei lombare.
Dacă este efectuată corect,te va face să simți o tensiune ușoară în mușchii abdominali.
Metoda 1.
Din poziția de culcat cu palmele în spatele urechilor și cu genunchii ușor ridicați,(poziția de abdomene), împingeți pelvisul pe podea și respirați. Când expirați, ridicați colivia cu coaste.Repetați de 10 ori într-un ritm lent.
Metoda 2.
De la poziția de plecare, trageți un genunchi la cotul opus (celălalt cot rămâne pe podea.) Apoi îndreptați-vă genunchiul, dar nu-l puneți pe podea. În același timp, trageți celălalt genunchi la cotul opus. Acest exercițiu seamănă cu ciclismul.Repetați de 10 ori într-un ritm lent.

Sperăm să vă ajute aceste exerciții și să reducă durerile de spate.

loading...

Add comment