Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Vrei să fii longeviv? Ține minte aceste sfaturi de la japonezi

Japonezii sunt cunoscuți pentru longevitate, iar secretele succesului lor nu sunt atât de complicate. Multe dintre tradițiile lor susțin conservarea sănătății.Atitudinile lor față de alimentație și stilul de viață general promovează niveluri ridicate de energie și păstrează excesul de kilograme la distanță. Iată câteva sfaturi cheie care îi ajută pe japonezi să arate la fel de tineri cu trecerea timpului.

1. Alegerea unei diete sănătoase.

O masă japoneză tradițională gătită acasă include pește, orez aburit sau fidea cu conținut scăzut de grăsimi, fabricate din ingrediente cum ar fi fasolea, hrișca și legume fierte. Masa poate fi, de asemenea, însoțită de un castron de supă. După aceea, se savurează o ceașcă de ceai verde, iar masa se încheie cu fructe proaspete.

Masa bogată în pește promovează consumul de acizi grași omega 3 sănătoși, în timp ce este consumat cu legume, cum ar fi broccoli, varză, conferă un sentiment plin și permite consumul de antioxidanți, vitamine și minerale. Ceaiul verde este bine cunoscut pentru protejarea inimii și lupta împotriva bolilor cronice. Sfârșitul unei mese cu fructe ne oprește și de la alimentele grase cum ar fi prăjiturile sau torturile.

2. Mănâncă des și puțin.

Cultura alimentară japoneză pune accentul pe prezentare și, în ciuda porțiunilor mai mici, oferă o masă sățioasă. Japonezii urmează principiul de a se bucura ușor de alimente. Fiecare fel de mâncare are un aranjament special, iar mâncarea este aranjată pentru a arăta frumusețea sa naturală. Acest control al porții de mâncare ne permite să ne păstrăm și greutatea.

3. Porniți ziua cu o supă.

Micul dejun japonez nu este o afacere mică și include o varietate de mâncăruri mici. Una dintre aceste porții este un castron de supă miso, care este bogat în probiotice. În timp ce ar putea fi considerat neobișnuit în Occident, această supă delicioasă oferă energie pentru a vă face ziua mai bunp.

4. Gătiți mâncare ușoară.

Japonezii aleg metode sănătoase de gătit, inclusiv uleiuri prietenoase pentru inimă și nu expune ingredientele brute la temperaturi prea ridicate pentru perioade lungi de timp. Printre metodele sănătoase se numără carnea gătită la grătar sau la abur.

5. Fără pâine. Doar orez.

Dieta japoneză este lipsită de pâine. În schimb, servesc orezul cu fiecare masă, în mod tradițional aburit. Fără pâine, dieta lor rămâne fără făină de grâu rafinată. Puteți adăuga la dieta dumneavoastră și orez brun, o opțiune mai sănătoasă decât orezul alb.

6. Mai puține deserturi.

Zahărul și deserturile procesate nu sunt normele în Japonia. În loc să folosești budinci, prăjituri, torturi sau înghețată pentru un dulce, japonezii servesc fructe proaspete sau porții mici de deserturi, dar nu zilnic. Fructul este bogat in antioxidanti si alti nutrienti esentiali.

7. Bea ceai în loc de apă.

Chinezii și japonezii beau ceai cald în timpul mesei, și nu apă rece. A venit vremea să preluăm de la ei acest obicei. Vom avea doar de câștigat.

loading...

Add comment