Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Trucuri pentru a scăpa de respirația urât mirositoare

Se spune că prima impresie este și ultima impresie. Și în mod normal, modul în care vă prezentați este verbal. Ați dori să rămâneți în memoria cuiva pentru cuvintele dvs. și nu pentru igiena orală. Evident!

Din punct de vedere medical, cunoscut sub numele de halitoză, respirația urâtă este o problemă cu care ne-am confruntat cu toții și nu trebuie să te simți jenat. Este posibil să nu fi știut, dar există și un test de respirație pentru a afla. Pur și simplu lingeți încheietura mâinii și după 10 secunde miroși. Dacă miroase greșit, sunteți o victimă a halitozelor sau a respirației urât mirositoare. Deci, în primul rând, trebuie să vă dați seama ce anume vă provoacă respirația. Potrivit unui doctor, poate fi vorba de „igiena orală proastă, cavitatea dentară sau o limbă acoperită cu microbi”. Diabetul , gura uscată, sinuzita și problemele gastrointestinale provoacă respirația jurât mirositoare. Să aruncăm o privire asupra celor mai frecvente cauze ale respirație urât mirositoare.

1. Igienă orală proastă.
Aceasta este cea mai frecventă și totuși ignorată cauză a respirației urât mirositoare. Anumite bacterii care cauzează miros se găsesc pe limbă care eliberează gazele de sulf, care sunt responsabile de miros.

2. Ce mănânci.
Alimentele cu miros puternic sau cu aromă pot provoca respirația urât mirositoare. Atunci când mănâni usturoi, ceapă și anumite mirodenii, pot să apară frecvent respirația neplăcută. Cafeaua și alcoolul cu miros puternic contribuie în mod egal. Mirosul rămâne în gură și atunci când alimentele se mișcă prin sistem, eliberează substanțe chimice pe care le expiră prin plămâni . Sprayul și apa de gură vor ascunde temporar mirosul.

3. Fumatul.
Dacă fumați, substanțele chimice tind să rămână în gură. Pe lângă faptul că provoacă această duhoare, pătează și dinții.

4. Gură uscată.
Dacă consumați prea mult cofeină, trebuie să vă reevaluați obiceiurile. Din această cauză, gura dvs. nu produce suficientă saliva pentru a scoate celulele moarte care se acumulează pe limbă și pe gingii. Aceste celule moarte se descompun și fac ca gura să se miște. Sforăitul prea poate agrava gura uscată. „Bacteriile tind să prospere cel mai mult pe timpul nopții pentru că gura nu face nicio salivă, ducând la respirația urât mirositoare”.

5. Boala cronică .
Uneori respirația greșită este rezultatul unor probleme persistente cum ar fi diabetul, afecțiunile renale sau hepatice și infecțiile tractului respirator, cum ar fi pneumonia sau bronșita.

6. Dieta bogată în carbohidrați.
După o dietă bogată în carbohidrați sau post, provoacă organismul să descompună grăsimea care produce produse chimice numite cetone care pot fi mirosite în respirație.

Remedii naturale pentru respirație urâtă

1. Să practicați o bună igienă orală.
Domnul doctor vă sfătuiește că: „Trebuie să mergeți la o verificare dentară la fiecare 6 luni și să vă spălați de două ori pe zi, doar periajul nu vă va menține sănătoși dinții.” Oamenii tind să nu-și schimbe periuța de dinți ani de zile, care este, de asemenea, un obicei neigienic.

2. Stați hidratat.
Stați hidratat în permanență pentru a vă asigura că organismul funcționează fără probleme. Consumați fructe sau sucuri de citrice care vă permit să vă spălați de toxine.

3. Mananca mai mult iaurt.
Studiile au descoperit ca o doza zilnica de iaurt simplu si fara zahar păstrează cavitatea orală proaspătă. Consumul de iaurt scade nivelul de hidrogen sulfurat, care provoacă respirație urât mirositor pe limbă.

4. Scorțișoară.
Se fierbe o linguriță de pudră de scorțișoară împreună cu frunze de cardamom și frunze de dafin în apă și se clătește cu ea. Scorțișoară conține în esență un ulei, care reduce bacteriile din gură.

5. Citrice sau sucuri.
Pentru o respirație proaspătă, mancati citrice cum ar fi portocala, lamaie si grapefruit, care induc productia de saliva. Aciditatea în lămâi împiedică în special creșterea bacteriilor și, în plus, mirosul puternic ascunde mirosul nepotrivit. Pregătiți un amestec de o lingură de suc de lamaie și sare cu apă și clătiți-vă gura cu el zilnic sau după masă.

6. Cuișoare.
Acestea au proprietăți anti-bacteriene. La fel ca feniculul, cuișoarele pot fi mestecate crude sau luate sub formă de ceai de cuișoare.

7. Pătrunjel .
Un alt remediu natural, patrunjelul conține clorofilă pentru a neutraliza mirosul. Urmați oricare dintre cele două modalități de a îl lua: mestecați frunze de pătrunjel proaspăt sau înmuiați-l în oțet și apoi mestecați-l. O altă modalitate este să extrageți sucul din frunzele de pătrunjel și să-l beți. De asemenea, ajută la digestie.

Dacă respirația urâtă persistă chiar și după aceste sfaturi, consultați medicul dentist. Tratarea respirației urât mirositoare prin tehnici precum utilizarea de apei de gură sau sprayurilor nu este o soluție permanentă. Cu siguranta ai nevoie de ceva mai mult decât atât.

loading...

Add comment