Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un bătrân din Aninoasa şi-a donat toţi banii strânşi unui spital, pentru incubatoare de bebeluşi

Ion Cristoiu,un simplu pensionar din Aninoasa,județul Argeș, ne învață o adevărată lecție de viață. El și-a donat toți banii economisiți într-o viață unui spital, pentru incubatoare de bebeluși. Bărbatul a stâns 10 mii de euro, pe care i-a donat Spitalului Municipal din Câmpulung. Bătrânul are o pensie modestă de doar 1300 de lei și spune că a strâns acești bani de-a lungul vieții sale. El locuiește într-o casă veche bătrânească din Aninoasa.

Ion Cristoiu a lucrat câteva decenii ca șofer în România și astfel a ajuns să pună bănuț cu bănuț deoparte și să strângă această suma de bani. El povestește că a fost impresionat de diferite știri care le auzea la tv despre copiii născuți prematuri la diferite spitale și astfel s-a gândit să ajute și el copiii și a luat legătura cu spitalul din Câmpulung Muscel, acest spital fiind din zona sa. Fiecare bănuț economisit de domnul Ion va fi folosit pentru modernizarea secțiilor spitalului și pentru achiziționarea de echipamente medicale moderne.

Bătrânul de 72 de ani povestește că urma să aibă un copil cu iubita lui în tinerețe și nu a fost să fie, de aceea a fost cumva măcinat de acest gând din trecut și s-a gândit să-ți doneze toată agoniseală de-o viață făcând un bine copiilor. El și-a dat seama că nu are ce să mai facă cu acești bani la vârsta lui.Vecinii bîtrânului nu au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Sunt foarte impresionați de gestul său. Nu este prima oară când bătrânul sare în ajutorul celor nevoiaşi. În urmă cu cinci ani de zile, femeia cu care îşi împărţea viaţa a murit. De atunci, bătrânul are grijă şi de nepotul acesteia, un tânăr cu nevoi speciale.

Sperăm să-i dea Dumnezeu cât mai multă sănătate pentru că este un om bun și a făcut numai lucruri bune la viața sa.

loading...

Add comment