Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Are doar 14 ani și revoluționează medicina cu invenția sa, fără să-l ajute un profesor sau mentor.

Este vorba despre un adolescent de doar 14 ani, Alexandru Tălnici din localitatea Oltenița. Acesta a creat o aplicație care ajuta la monitorizarea complexă a pacienților internați într-un spital, cu care a căștigat locul I la un concurs organizat la Universitatea Politehnică din București. Acesta a fost cel mai tânăr dintre participanții la această ediție a concursului.

Concursul s-a desfășurat pe trei categorii, Smart Health, Smart Travel și Million Dollar Idea. Tânărul român, Alexandru Tălnaci a particita la prima categorie a proiectului, unde a obținut și premiul I. El a realizat o aplicație numită Smart Health Monitoring System, care presupune monitorizarea tuturor pacienților dintr-un spital și creșterea siguranței acestora în situații de urgență. Aplicația funcționa foarte simplu. Atunci când un pacient nou este internat, el va primi o brățară cu un cod QR care va fi încărcat în baza de date a spitalului cu datele lui, un fel de mic istoric, nume și prenume, CNP, vărsta, alergii, tratamente recente și altele. Brățara este destul de inteligentă, având senzor de temperatură, senzor de puls care măsoară ritmul cardiac și chiar și un buton de panică în caz că se întâmplă ceva cu pacientul.

Elevul român ne spune că acestă aplicație este esențială în cazul pacienților deoarece face diferența dintre viață și moarte. Ea poate fi folosită atât pe tabletă, pc și pe telefon. Medicul de gardă va putea să monitorizez totul foarte ușor și va vedea exact și salonul unde se declanșează butonul de panică când ceva nu este în regulă. Aplicația va fi în timp real.

Adolescentul Alexandru Tălnici spune că a fost ideea sa proprie, nu a avut niciun profesor să-l ajute sau să-l inspire. Pasiunea lui pentru informatică a început la vârsta de 5 ani. Iar toate informațiile acumulate au fost culese în mare parte de pe Google și tuturiale Youtube.

loading...

Add comment