Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

15 locuri care nu par a fi de pe planeta noastră

Nu putem să nu ne imaginăm călătorii în lumi îndepărtate și nemaivăzute. Din fericire, planeta noastră este plină de locuri suprarealiste și străine, care sunt doar o plimbare cu avionul, de la văi lunare până la peșteri subacvatice. Natura nu încetează să ne uimească cu frumusețile ei. Iată câteva locuri care nu par a fi de pe planeta noastră.

Deșertul Wadi Rum, Iordania.
Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din sudul Iordaniei are un peisaj variat de stânci, caverne, chei înguste, arcuri naturale și nisip roșu ca pe Marte.

Fly Geyser, Nevada.
Fly Geyser a fost creat accidental atunci când apă caldă a început să explodeze printr-un puț artificial în 1964. Mineralele dizolvate au dezvoltat muntele și terasele care înconjoară acum gheizerul, care continuă să crească și să elibereze apă până la cinci metri în aer. Și pentru acele culori străine, puteți mulțumi algelor.

Salar de Uyuni, Bolivia.
Această minune cu sare din lume conține 10 miliarde de tone de sare și acoperă mai mult de 4.000 de mile pătrate – și se întâmplă, de asemenea, să fie unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ.

Vulcanul Bromo, Indonezia.
Muntele Bromo este probabil cel mai cunoscut vulcan din Parcul Național Bromo Tengger Semeru din Java, datorită accesibilității sale și a viziunilor epice de răsărit.

Lacul Natron, Monduli, Tanzania.
Acest lac de sareare temperaturi de 120 de grade și nivelurile de pH periculos scăzute, care îl fac un loc de vacanță mai puțin decât ideal. Există un avantaj major: Excesul de alge atrage milioane de flamingo, ceea ce face ca zona să fie una dintre cele mai importante terenuri de reproducere a speciilor.

Peșterile Gwerworm, Noua Zeelandă.
Peșterile Waitomo dețin mii de larve bioluminiscente care părăsesc corzile lungi ale mucusului și strălucesc ca o Cale Lactee subterană.

Zona scenică Wulingyuan, Zhangjiajie, China
Această atracție de 100 de kilometri pătrați conține mii de stâlpi de gresie, care sunt versiunea de zgârie-nori a naturii – unii chiar sunt mai înalți decât punctul central al clădirii Empire State Building. Nu este de mirare că acestă zonă a fost o inspirație majoră pentru lumea Pandorei în Avatar.

Jökulsárlón, Parcul Național Vatnajökull, Islanda
Lacul glaciar din Jökulsárlón și plaja înghețată a acestuia sunt considerate o minune naturală a Islandei, cu nisipuri vulcanice negre care oferă un fundal puternic pentru bucățile de gheață care se spală pe uscat.

Grand Prismatic Spring, Parcul Național Yellowstone, Wyoming
După cum sugerează și numele, cel mai mare izvor fierbinte din Statele Unite este în esență un inel curcubeu de culori vibrante.

Dos Ojos, Tulum, Mexic
Acest loc ste perfect pentru scafandri experimentați care doresc să exploreze frumusețile sale.

Munții Curcubeu din China.
Această formaţiune muntoasă din China uimeşte prin culorile neobişnuite ale stâncilor şi chiar pare ireală la prima vedere.

Peștera de gheață, Wisconsin, SUA.

Pustiul din Namibia, Africa.
Dune de nisip dulce și copaci scheletici fac din Namibia cel mai apropiat lucru de Marte, pe care îl avem pe planeta noastră de origine.

Lacul de culoare roz ”Hiller”, Australia.

Vulcanul Dallol Etiopia.

loading...

Add comment