Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Judecăm uşor,iertăm greu şi iubim tot mai puțin

Este atât de ușor să-i judecăm pe cei din jur fără a avea neaparat un motiv.Cu toții o facem. Uneori judecăm cu intenții pozitive sau care nu dăunează.Da rdin păcate, de cele mai multe ori judecata noastră vine dintr-un loc negativ, cu intenție mai întunecată.O facem pentru că nu cunoaște bine persoana respectivă, pentru că nu ne putem identifica cu sistemul de credință, valorile sau comportamentul unei persoane sau simțim o anumită amenințare din partea persoanei.

Dar ceea ce putem învăța este că judecățile noastre au cea mai mare parte cu noi, nu cu oamenii pe care îi judecăm și același lucru este valabil atunci când alții ne judecă.În cele mai multe cazuri, îi judecăm pe ceilalți pentru a ne simți mai bine față de noi înșine, deoarece ne lipsește acceptarea de sine și iubirea de sine.Acesta este doar unul dintre numeroasele motive pentru care iubirea de sine este atât de importantă și puternică. Dacă am putea învăța cu toții să ne iubim pe noi înșine, am face din lumea noastră un loc mult mai compătimitor.

Și când vine vorba să iertăm, o facem foarte greu.Iertarea este multi mai ușor de spus decât de făcut.Iertarea înseamnă să realizezi că resentimentele și ura adaugă mai multă durere.Iertarea nu înseamnă să uiți. Nu acceptă, justifică și nu trece cu vederea niciun eveniment.Alege să renunțe la resentimente sau la nevoia de răzbunare și elimină suferința.Dacă ai curajul să ierți vei găsi pacea sufletească.Timpul ne poate ajuta să ne vindecăm, însă iertarea funcționează mai bine, conform studiilor realizate.Iertarea te eliberează de trecut.

Iar din toate aceste motive, ajungem să iubim tot mai puțin.Nu înțelegem adevărata valoare a iubirii și ne ancorăm în lucruri care nu sunt cu adevărat importante în viață.Iubirea este cheia fericirii.Iubirea îți aduce căldură și tandrețe necondiționată.Nimic nu aduce fericire precum iubirea cea adevărată. De aceea, trebuie să iubim nebunește tot ce strălucește pe acest pământ, fiindcă altă viața nu ne este cunoscută.

loading...

Add comment