Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Victorie uriașă la Fed Cup pentru echipa României

Duminică seara, echipa României a obținut o victorie uriață la Fed Cup și s-a clasat în semifinalele competiției de tenis. Echipa noastră se clasează pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federației, după ediţia din 1973. Victoria le-a aparținut celor două tinere, Irina Begu și Monica Niculescu. Ele au învins echipa Cehiei formată din perechea feminină Katerina Siniakova și Barbora Krejcikova, deținătoarea trofeului și cea mai bună echipă din lume până acum. Cehia a câştigat ambele meciuri jucate cu România până acum în Fed Cup, în 1980 în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale. Meciul s-a jucat pe terenul Cehiei, la Ostrava. Reușita României este o mândrie pentru noi, deoarece cehoaicele au în palmares 11 titluri de Fed Cup, dintre care șase luate doar în acest deceniu.Pentru echipa României de Fed Cup urmează duelul cu Franța, adversarul din semifinale.

Fetele au luptat cu toată ființa lor pentru a obține victoria. Meciul s-a terminat 3-2. Simona Halep a fost alături de cele două câștigătoare pe tot parcursul meciului. Când a aflat rezultatul ea a sărit din boxă și a fugit pe teren să le îmbrățișeze și să le felicite pe colegele ei pentru marea victorie. Simona Halep, numărul 3 mondial, la ora actuală, a învins-o duminică pe Karolina Pliskova, în trei seturi 6-4, 5-7, 6-4. Halep s-a impus la capătul unei partide care a durat 2 ore şi 37 de minute.

În continuare, echipa României va juca în semifinalele Fed Cup cu echipa Franței, care a eliminat-o pe Belgia. Duelul dintre România și Franșa va avea loc în weekend-ul 20-21 aprilie, iar România va juca în deplasare, deocamdată neștiindu-se orașul exact, acesta fiind anunțat de francezi în următoarele săptămâni. Dacă va trece de Franța, România va juca finala tot în deplasare, cu câștigătoarea din confruntarea Australia-Belarus.Noi îi urăm noroc echipei României și sperăm să ajungă cât mai departe.

loading...

Add comment