Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Prietenia este cheia unei relații de dragoste

Dragostea nu are ca obiect îndeplinirea nevoilor și dorințelor personale. Dragostea nu este despre întâlniri sau despre flirt. Dragostea adevărată nu este despre cât de des faceți sex cu partenerul vostru sau cât de des ieșiți în oraș. Adevărata iubire necesită în centrul său o adevărată prietenie. Prietenia este cel mai important ingredient în rețeta iubirii.

Cercetarea efectuată la Universitatea Purdue din America a concluzionat că prietenia, nu sexul, este secretul unei relații romantice de lungă durată.

Cercetătorii au descoperit că, cuplurile care își apreciază prietenia cu partenerul lor au o relație de lungă durată, au parte de mai multă dragoste și mai multă satisfacție sexuală decât cuplurile care nu sunt prieteni unii cu alții. Studiul a fost realizat pentru a afla cum prietenia afectează relațiile romantice. Echipa a efectuat două studii pe diferite cupluri.

Elevii care au evaluat nevoia de prietenie au obținut un punctaj mai mare pentru angajamentul romantic și împlinirea sexuală, comparând cei care au evaluat mai mult nevoile personale. Elevii care au evaluat nevoia de prietenie au obținut un punctaj mai mare pentru angajamentul romantic și împlinirea sexuală, comparând cei care au evaluat mai mult nevoile personale.

Aceste rezultate au adus la lumină faptul că aprecierea aspectului de prietenie al unei povesti de dragoste este un punct puternic pozitiv al relațiilor romantice concurente și, dacă este foarte esențial pentru a determina cât de stabilă este o relație.

Rezultatele au demonstrat că angajamentul ridicat și împlinirea sexuală sunt posibile numai atunci când prietenia există. Ei au adăugat că prietenia este o „caracteristică definitorie a dragostei”, care demonstrează că calitatea unei relații și a altor componente, cum ar fi sexul și altele, se bazează pe modul în care cuplurile prețuiesc prietenia. În timp ce cuplurile care încearcă și își satisfac propriile dorințe egoiste, este mai puțin probabil să susțină legătura în relația pe termen lung.

loading...

Add comment