Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 lucruri pe care nu le știai despre rodie

Dulce, delicioasă și suculentă. Aceasta este plăcerea pe care o aveți atunci când deschideți o rodie proaspătă și scoateți semințele roșii adânci ale fructelor delicioase. Sau când pur și simplu deschideți o sticlă de suc natural de rodie și luați o gură satisfăcătoare.

Nu numai că rodia este gustoasă, dar este și plină de beneficii naturale pentru sănătate. Atât fructul cât și pielea exterioară sunt bogate în flavonoide, un compus cu beneficii importante pentru sănătate. Aceasta este o parte din motivul pentru care rodiile au generat de curând o agitație de entuziasm în comunitatea științifică.

Știai că Noiembrie este Luna Națională de Rodiei? Așadar, vă recomand să vă bucurați de acest fruct încântător în timp ce vă aflați în sezon de toamnă și iarna devreme.

În continuare vă sfătuiesc să aruncați o privire la beneficiile fascinante ale rodiilor descoperite de cercetători din întreaga lume:

1. Sunt anti-inflamatorii
Cercetătorii de la Case Western Reserve University au descoperit că consumul de rodii reduce producția de substanțe chimice care provoacă inflamații. Cu alte cuvinte, ele ar putea oferi ameliorarea condițiilor inflamatorii cronice și pot avea efecte anti-îmbătrânire.

2. Sunt bune pentru sănătatea inimii
După cum știm, sucul de rodie este bogat în polifenoli cu potențial antioxidant ridicat. Cercetarile de la Universitatea Johns Hopkins Scoala de Nursing au aflat că fructele sunt foarte benefice pentru sănătatea inimii noastre, deoarece pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

3. Accelerează pierderea în greutate
Cercetătorii chinezi au descoperit că un polifenol din rodie ar putea ajuta la reducerea obezității cauzată de dietele cu conținut ridicat de grăsimi și la protecția împotriva tulburărilor metabolice.

4. Ajută la sănătatea pielii
Proprietățile puternice antioxidante și antiinflamatorii ale rodiei ar putea ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de soare, potrivit unui studiu de la Universitatea din Wisconsin, Madison.

5. Protejează ficatul
Cercetătorii chinezi au descoperit că polifenolii și flavonoidele, principalele componente antioxidante recoltate din rodii, ar putea proteja oamenii de leziunile hepatice.

6. Ajută la combaterea infecțiilor
Rodia a fost recunoscută pentru efectele sale antimicrobiene. De exemplu, pulberea uscată din coaja de rodii s-a demonstrat că inhibă puternic candida și drojdia.

7. Ajută la sănătatea creierului
O echipa internationala de cercetatori condusa de Universitatea din Huddersfield a descoperit ca un compus natural de polifenol gasit in rodie poate inhiba inflamatia in celulele creierului, pentru a ajuta la prevenirea sau incetinirea dezvoltarii Alzheimer.

8. Protejează împotriva artritei
Rodia este folosită ca terapie nutrițională în medicina alternativă pentru afecțiuni inflamatorii cum ar fi artrita. Cercetătorii americani au descoperit că rodia ar putea ajuta la reducerea artritei severe și inflamației articulare și vă va ajuta să vă mențineți oasele puternice și sănătoase.

Sper că v-a plăcut acest articol și că v-a convins să consumați cât mai multe rodii, mai ales că acum suntem în plin sezon de apariție al acestora.

loading...

Add comment