Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
prea multa apa

Intoxicație cu apă. Medicii avertizează că hidratarea excesivă poate duce la deces.

Deși hidratarea este foarte importantă pentru organism, se pare că hidratarea excesivă îi poate duce direct la spital pe diabetici și pe cei bolnavii de inimă, cu simptome care mimează infarctul.

Deși în cazuri mai rare, hidratarea excesivă, cunoscută și sub denumirea de intoxicare cu apă sau hiponatremie, poate avea consecințe grave, inclusiv decesul. Aceasta apare atunci când se consumă o cantitate foarte mare de apă într-un interval scurt de timp, ceea ce poate dilua nivelul de sodiu din sânge. Sodiul este un electrolit esențial pentru funcționarea normală a celulelor și a sistemului nervos.

Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, hidratarea adecvată este esențială pentru sănătatea generală. Aportul adecvat de apă ajută la menținerea echilibrului hidric al corpului, la funcționarea normală a organelor și la eliminarea toxinelor. Este important să bei apă în mod regulat, mai ales în condiții de căldură sau în timpul activităților fizice intense.

Cantitatea optimă de apă necesară poate varia în funcție de factori precum vârsta, nivelul de activitate fizică, condițiile meteorologice și starea generală de sănătate. În general, este bine să fii atent la semnele de sete ale corpului și să bei apă în consecință.

În general, necesarul hidric al organismului e legat de cel caloric. Dacă îți trebuie 2.000 de calorii în 24 de ore ca să nu te îngrași și să nu slăbești, ai nevoie cam de 2.000 de ml de apă, adică 2 litri pe zi, ca să nu te deshidratezi, dar nici să nu-ți saturezi organismul cu apă.

loading...

Add comment