Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce se întâmplă în corpul nostru dacă începem să consumăm ovăz în fiecare zi

Nutriționiștii și medicii ne recomanda ovăzul dimineața, pentru micul dejun. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pentru a diversifica gustul fulgilor de ovăz, adăugați fructe proaspete, nuci, scorțișoară sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.Iată câteva motive să începi să consumi ovăz în fiecare zi.

1. Pielea noastră va fi mult mai sănătoasă.
Ovăzul este ideal pentru tratamentul afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi eczeme sau iritații, și promovează, de asemenea, pielea sănătoasă.Proprietățile unice ale fulgilor de ovăz provin din prezența unei mari varietăți de vitamine și oligoelemente în compoziția sa. Zincul ajută la curățarea pielii și eliminarea toxinelor și a altor compuși dăunători. Fierul este unul dintre cele mai importante elemente pentru nutriția și saturația umidității în celulele pielii.Manganul elimină umflarea și inflamația și, de asemenea, promovează vindecarea rapidă a pielii după răni, vânătăi, arsuri și alte micro-leziuni

2. Mușchii dvs. vor primi mai multe proteine.
O porție sde aproximativ 10 linguri de fulgi de ovăz , dă organismului 15% din cantitatea zilnică recomandată de proteine. Nu uitați de vitamina E , antioxidanți și glutamină , care ajută la regenerarea mai rapidă a fibrelor musculare.

3. Niveluri ridicate de antioxidanți.
Ovăzul este bogat în antioxidanți,are ajută la inflamații și la reglarea tensiunii arterială.Acesta conține și beta-glucan , care scade glicemia.

4. Vei fi mai plin de energie.
Fulgii de ovăz sunt bogați în carbohidrați și oferă mai multă energie pentru organism.

5. Vei pierde în greutate.
Consumul zilnic de fulgi de ovăz contribuie la îmbunătățirea metabolismului și accelerarea pierderii în greutate.Micul dejun pe bază de fulgi de ovăz pe o perioadă lungă de timp ne permite să ne abținem de la consumul excesiv de calorii.

6. Colesterolul va scădea.
Ovăzul conține o fibră numită beta-glucan , care ajută la reducerea colesterolului în organism.Datorită conținutul de acid linoleic și a fibrelor solubile, ovăzul ajută la scăderea nivelului de trigliceride și a colesterolului rău în sânge.

7. Reduce riscul bolilor de inimă.
Ovăzul este bogat în grăsimi sănătoase și susține celulele inimii și sistemul circulator. Datorită antioxidanților prezenți în fulgii de ovăz, probabilitatea de deteriorare a pereților vaselor de sânge de către radicalii liberi este redusă.

loading...

Add comment