Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Stresul îți poate distruge creierul

Stresul poate afecta cu ușurință sănătatea fizică sau psihică.În timp ce unele simptome pot fi evidente, altele legate de stres pot surprinde. Iată câteva semne silențioase: stresul vă face să vă îmbolnăviți și ce să faceți să evitați asta.

Bubițe și mâncărimi ale pielii

Dacă sunteți brusc acoperit de umflături roșii, senzația de stres ar putea fi de vină. Atunci cand corpul tau sufera de stres excesiv fie pentru o perioada scurta sau lunga de timp, sistemul tau imunitar devine agitat si corpul tau incepe sa elibereze histamina chimica pentru a lupta impotriva bolii. În cazul în care stresul nu dispare, vă dezvoltați în mod esențial o reacție alergică. Atunci când sistemul imunitar este slăbit de stres, pielea dvs. poate fi, de asemenea, iritată de lucruri pe care nu le-a fost niciodată sensibile, cum ar fi săpun, frig sau căldură, loțiuni sau detergent de rufe.

Greutatea dvs. începe să fluctueze

Stresul declanșează eliberarea cortizolului hormonal, care afectează capacitatea organismului de a procesa zahăr din sânge și modifică modul în care metabolizați grăsimile, proteinele și carbohidrații, ceea ce poate duce la creșterea sau scăderea în greutate. Stresul poate determina, de asemenea, oamenii să se angajeze în comportamente nesănătoase.

Durerile de cap

Dacă nu ați suferit niciodată de dureri de cap, dar brusc capul dvs. este în mod constant afectat, ați putea fi prea stresat. Stresul eliberează substanțe chimice care pot provoca modificări ale nervilor și vaselor de sânge din creier, ceea ce aduce o durere de cap. Predispus la migrene? Stresul le poate declanșa sau le poate face mai rău.

Te răcești foarte des

Stresul suprimă sistemul imunitar, ceea ce vă face mai ușor să vă îmbolnăviți și mai greu să luptați împotriva răcelilor. Cei care au raportat intr-un sondaj ca se confrunta cu multe stresuri au fost de doua ori mai probabil sa se imbolnaveasca ca cei cu mai putine probleme.

Ai acnee, din nou

Credeai că acnee este un coșmar adolescent îndepărtat, dar dacă fața ta este dintr-o dată o mizerie de cosuri, stresul ar putea cauza provocările tale.Când sunteți stresat, corpul dvs. pompează mai mulți hormoni, cum ar fi cortizolul, care cauzează glandele pielii pentru a produce mai mult ulei. Acest exces de ulei poate fi prins in interiorul foliculilor de par, impreuna cu murdaria si celulele moarte ale pielii, producand cosuri.

Îți cade părul

Pierderea câtorva fire de păr este normală, dar stresul poate perturba acest ciclu.Stresul poate provoca, de asemenea, sistemul imunitar al organismului să vă atace foliculii de păr, ducând la căderea părului.

loading...

Add comment