Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
seva-de-mesteacan

Mesteacănul leac pentru nenumărate boli. Seva de mesteacăn tratează de la cancer, boli de ficat, rinichi, gută, la căderea părului și infecții.

Mesteacănul este un arbore ornamental prin scoarța de culoare albă și frunzișul care se colorează în galben-auriu toamna.Acest copac se intalneste, in general, in zonele de campie si de deal.Durata sa de viata este de pana la 100 de ani.

Seva și frunzele de mesteacăn sunt cunoscute în tradiția populară pentru potențialele beneficii pentru sănătate, de aceea sunt utilizate în scopuri terapeutice.Seva poate conține urme de fosfor, potasiu, acid folic, vitamina C și cupru, poate contribui la reducerea demineralizării coloanei vertebrale la femeile vârstnice.

Mesteacanul este indicat pentru afecţiuni renale, ale vezicii urinare şi căilor urinare, calculi renali. Totodată, este indicat în afecţiuni bacteriene ale tractului urinar.Seva de mesteacăn are proprietăți diuretice care ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare, acidului uric și excesul de apă din organism. Procedând astfel, rezultă că seva de mesteacăn ar putea reduce cantitatea de celulită din organism.Seva de mesteacăn acționează și ca agent de detoxifiere pentru ficat. Ajută prin eliminarea toxinelor pe care ficatul ar trebui să le proceseze.

Deoarece ajută la producerea de colagen și la absorbția fierului, vitamina C din seva de mesteacăn vă poate întări părul. Cercetările demonstrează că atât colagenul, cât și fierul susțin creșterea și structura părului.Totodată mentine sanatatea pielii, vitamina C din seva de mesteacan tine departe radiatiile ultraviolete, ceea ce inseamna ca pielea este protejata. Astfel pielea este protejata si impotriva ridurilor, dar si impotriva altor semne ale imbatranirii.

Bogata in vitamine, minerale si antioxidanti, seva de mesteacan este apreciata și ca o bautura nutritiva, energizanta si hidratanta. Seva de mesteacan poate fi consumata ca atare, sau se poate folosi in combinatie cu alte produse cum ar fi siropurile.

Extractele de mesteacăn și suplimentele nutritive au beneficii și sunt folosite de bolnavii de cancer.Conform dcnews.ro acidul betulinic, care se găsește în proporții mari în mesteacăn, mai ales primăvara, are efect citostatic asupra celulelor maligne din formațiunile tumorale de pe sistemul nervos, mai ales la copii.

Daca apar efecte adverse dupa consumul de seva, intrerupe consumul si consulta medicul.Seva de mesteacăn este considerată sigură pentru consum, atât timp cât este consumată cu moderație.Însă, dacă sunteți alergici sau folosiți tratament cu diverse medicamente, este recomandat să vă consultați medicul înainte de a consuma sevă de mesteacăn.

loading...

Add comment