Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
carbune-activ

Cărbunele elimină toxinele din organism și scade colesterolulu – O listă întreagă de probleme care pot fi rezolvate cu ajutorul cărbunelui.

Carbunele activ este o pulbere neagra, fina si inodora, folosita de multe ori in camerele de garda ale spitalelor pentru tratarea supradozelor. Datorita proprietatilor sale de absorbtie a toxinelor, carbunele activ are o multime de utilizari medicinale si cosmetice.

Carbunele activ poate reprezenta un real ajutor pentru rinichi prin faptul ca filtreaza toxinele si medicamentele nedigerate. Se pare ca acest produs este extrem de eficient in actiunea de eliminare a toxinelor derivate din uree, principalul produs secundar al digerarii proteinelor.Avand in vedere faptul ca elimina ureea si alte toxine urinare, carbunele activat poate contribui la sustinerea sanatatii rinichilor.

Cu toate ca cercetatorii nu au aflat cum se intampla acest lucru, se pare ca pulberea de carbune activ poate elimina gazele intestinale. Lichidele si gazele ramase in intestin pot patrunde cu usurinta prin milioanele de mici gauri din carbunele medicinal, iar acest proces le poate neutraliza.Dar daca suferiti de flatulenta sau balonari dureroase, carbunele activ va va ajuta.

Carbunele medicinal poate fi folosit pentru a va albi dintii. Specialistii sustin ca acest produs poate albi dintii prin faptul ca absoarbe placa dentara si alti compusi care pot colora dintii.Carbunele medicinal este și o metoda de normalizare a echilibrului acido-bazic din cavitatea bucala, care va protejeaza dintii si gingiile de bacterii si boli.

De ceva timp, oamenii au la dispozitie diferite deodorante care contin carbune activ. Acesta poate absorbi gazele nocive si mirosurile neplacute, fiind ideal pe post de deodorant pentru zona axilara, incaltaminte si chiar frigider.

Una dintre metodele, prin care va puteti proteja de varsaturi, diaree, dureri abdominale si zile pierdute, care urmeaza inevitabil dupa o intoxicatie severa, este administrarea carbunelui activat dupa aparitia primelor simptome. Carbunele medicinal este recomandat in intoxicatii, deoarece neutralizeaza rapid toxinele.

Cum poate fi consumat?

  1. Cărbune activ sub formă de capsule sau tablete: Aceasta este cea mai comună formă de administrare a cărbunelui activ. Capsulele sau tabletele sunt disponibile în diferite doze și pot fi administrate cu apă sau alt lichid. Doza tipică este de 500-1000 mg pe zi, dar este important să consultați un medic sau să citiți instrucțiunile produsului pentru a afla doza corectă pentru scopul dvs.
  2. Pulbere de cărbune activ: Pulberea de cărbune activ poate fi amestecată cu apă sau alt lichid și apoi consumată. Este important să amestecați pulberea bine în lichid pentru a evita inhalarea particulelor fine. Doza obișnuită este de 1-2 lingurițe de pulbere într-un pahar cu apă.
  3. Cărbune activ în alimente sau băuturi: Unele persoane adaugă cărbune activ în smoothie-uri, sucuri sau alte băuturi, sau îl utilizează în rețete de desert sau în alimente. Este important să aveți grijă la cantitatea adăugată, deoarece o cantitate prea mare de cărbune activ poate cauza constipație sau interfera cu absorbția nutrienților.
  4. Cărbune activ pentru curățarea dinților: Un alt mod în care se utilizează cărbunele activ este pentru curățarea dinților. În acest caz, puteți face o pastă de dinți amestecând puțină pulbere de cărbune activ cu pastă de dinți obișnuită și apoi periați dinții.

Atenţie, persoanele care urmează concomitent cure medicamentoase cu antibiotice, contraceptive orale sau medicamente pentru afecţiuni cronice trebuie să întrebe un medic sau un farmacist despre intervalul orar în care pot administra cărbune activ deoarece acesta absoarbe nu doar substanţele nocive cât şi substanţele active din medicamente, dar şi vitamine, minerale.

loading...

Add comment