Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 exerciții zilnice eficiente pentru femei după 40 de ani

Începutul vârstei medii este un punct critic al vieții. Potrivit lui Ken Fox, profesor de exercitii fizice si stiinta sanatatii la Universitatea Bristol, se afla la jumatatea anilor ’40 cand masa musculara incepe sa scada, iar depozitele de grasimi incep sa creasca. Acest lucru poate duce la obezitate, diabet, hipertensiune arterială, probleme cardiace, accident vascular cerebral și unele forme de cancer.Noi vom enumera câteva exerciții pe care le puteți face în fiecare zi pentru a reduce aceste riscuri.

1. Nu lăsați metabolismul să încetinească.


Cardio intensiv stimulează metabolismul nostru, care este mai mult decât necesar pentru a te motiva după o anumită vârstă. De aceea, pentru a preveni decelerarea metabolismului, trebuie să facem acest exercițiu o dată sau de două ori pe săptămână. Începeți cu un set de 3 repetări și adăugați o altă repetare de fiecare dată. Nu vă stresați prea mult.

2. Păstrați posteriorul ferm.


Fiecare femeie dorește să aibă un posterior rotund, dar chiar și cei mai norocoși care îl au în mod natural fără nici o pregătire vor începe să-l piardă după vârsta de 40 de ani, datorită scăderii masei musculare. Aceste exerciții bine executate vă pot tonifia întregul corp și pot îmbunătăți flexibilitatea.

3. Pentru a lupta si pentru a preveni durerile de spate – planșa e foarte eficientă.


Efectuarea acestui exercițiu timp de 90 de secunde de 3 ori pe săptămână reprezintă o modalitate excelentă de a tonifia toți mușchii de bază ai organismului nostru. Ea va întări abdomenul nostru, muschii din piept, și cei care înconjoară coloanei vertebrale.

4. Protejați-vă de artrită.


Durerea articulară cronică poate ataca adulții de toate vârstele, deci nu este niciodată prea devreme să începeți să o preveniți și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este formarea de forță. Nu trebuie să petreci ore în șir să ridici greutăți mari. Făcând exerciții cu 1-3 kg în fiecare mână de 2-3 ori pe săptămână pot face minuni pentru corpul tău.

5. Protejați-vă inima pe un echipament eliptic.


Cardio cu impact redus este o modalitate foarte bună pentru femeile peste 40 de ani de a menține o inimă sănătoasă. Dar dacă vreți cu adevărat sănătatea inimii să beneficiați, trebuie să vă exercitați la 80% din ritmul cardiac maxim timp de cel puțin 30 de minute, de 3 până la 4 ori pe săptămână. Dacă 10 este la fel de greu pe cât se poate face pe o scară de la 1 la 10, atunci ar trebui să lucrați la nivelul de 8.

6. Fi-ți activ.


Plimbarea este cel mai simplu și cel mai bun exercițiu pe care oricine îl poate face. În timp ce arde calorii, tonifiază corpul nostru, și îmbunătățește starea noastră de spirit, care este foarte importantă după o anumită vârstă.

7. Relaxați – faceți YOGA.


Femeile de vârstă mijlocie sunt mai predispuse la depresie, potrivit lui John Hopkins Medicine, unul dintre cei mai important în sistemele de sănătate din Statele Unite. Yoga crește un neurotransmițător de reglare a dispoziției, care este necesar pentru a lupta împotriva depresiei. De asemenea, scade nivelul de stres și de anxietate.

loading...

Add comment