Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Avem nevoie de 6-8 ore de somn pentru sănătatea inimii

Cercetările arată că decalarea somnului sau orele excesive în pat pot crește riscul de boli de inimă sau accident vascular cerebral

Șase până la opt ore de somn pe noapte sunt cele mai benefice pentru inimă, în timp ce mai mult sau mai puțin decât aceste ore ar putea crește riscul de boli de inimă sau un accident vascular cerebral, au sugerat unii cercetătorii.

Studiul, prezentat la Societatea Europeană de Cardiologie din München, indică că lipsa de somn și orele excesive în pat ar trebui să fie evitate pentru o sănătate optimă a inimii.

Autorul studiului, doctorul Epameinondas Fountas, de la centrul de chirurgie cardiacă Onassis din Atena, a declarat:”Constatările noastre sugerează că somnul prea mult sau prea puțin poate fi rău pentru inimă.”

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a clarifica exact de ce, dar știm că somnul influențează procesele biologice cum ar fi metabolismul glucozei, tensiunea arterială și inflamațiile – toate acestea au un impact rău asupra bolilor cardiovasculare „.

Datele spun că mai mult de 1 milion din 11 studii realizate pe adulți au fost analizate ca parte a cercetării.

Comparativ cu adulții care au avut șase până la opt ore de somn pe noapte, cei care au dormit puțin au avut un risc de 11% mai mare, în timp ce ceilalți au avut un risc de 33% mai mare în următorii nouă ani.

Emily McGrath, asistentă medicală superioară la British Heart Foundation, a declarat: „Când vine vorba de inima noastră și de sănătatea circulatorie, acest studiu amplu sugerează că ar putea exista o linie subțire între a obține prea mult și a obține prea puțin somn.

„Această cercetare nu trebuie să declanșeze clopote de alarmă pentru aceia dintre noi parțiali la o noapte fără somn sau la un week-end. Cu toate acestea, dacă vă luptați în mod regulat cu somnul, este un memento important să vă adresați medicului general pentru a evita din timp eventuale probleme de sănătate.

„Pe lângă faptul că are un impact negativ asupra calității vieții, o lipsă de somn ar putea contribui, de asemenea, la probleme de inimă continue.”

loading...

Add comment