Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Probleme de sănătate pe care le poți rezolva cu ajutorul lămâilor

Lămâile sunt un fruct popular pe care oamenii îl folosesc în cantități mici pentru a adăuga aroma alimentelor. Cu toate acestea, rareori le consumă singure datorită gustului intens, acru.O lămâie poate furniza peste 30 de miligrame (mg) de vitamina C.Vitamina C este esențială pentru sănătate, iar o deficiență poate duce la probleme de sănătate.În continuare vom enumera beneficiile lămâilor pentru sănătate.

1. Lămâile reduc accidentul vascular cerebral.
Conform unui studiu din 2012, flavonoidele din fructe citrice pot contribui la scăderea riscului de accident vascular cerebral ischemic la femei.AVC ischemic este cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral. Se poate întâmpla atunci când un cheag de sânge blochează fluxul de sânge către creier.

Un studiu privind populația din 2019, a arătat că consumul regulat pe termen lung de alimente care conțin flavonoide, cum ar fi lămâile, ar putea ajuta la protejarea împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, studiul a indicat că persoanele care fumau sau consumau mult alcool aveau mai puține probabilități.

2. Scad tensiunea arterială.
Apa cu lămâie curăță sângele și înmoaie vasele de sânge, reducând la rândul său presiunea arterială. S-a constatat că o lămâie pe zi poate reduce hipertensiunea arterială cu 10%.

3. Lămâile întăresc sistemul imunitar.
Când sistemul dumneavoastră imunitar este într-o stare dezechilibrată, veți fi sensibil la boli și infecții. Există diferite condiții care pot provoca acest lucru, inclusiv o alimentație necorespunzătoare. Lămâie vă poate stimula sistemul imunitar datorită furnizării sale abundente de vitamina C. De asemenea, stimulează ficatul să elibereze toxine și menține organismul într-o stare mai echilibrată.

4. Tratează acneea.
Acneea este o afecțiune a pielii care afectează o mulțime de indivizi. Se manifestă când foliculii de păr se conectează cu ulei și celulele moarte ale pielii. De asemenea, este legat de un nivel ridicat de aciditate în organism. Lămâia are efect alcalinizant și ajută la reducerea acneei.

5. Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi.
Pietrele la rinichi sunt o afecțiune dureroasă care poate aduce mult disconfort. Există intervenții medicale care pot avea grijă de problemă, dar consumul unui pahar cu apă de lămâie te poate ajuta adesea să te descurci cu asta. Lămâile conțin citrat, care este un produs chimic care împiedică formarea pietrelor de calciu. De asemenea, citratul poate ajuta la spargerea pietrelor mici, iar un pahar de apă cu lămâie în fiecare zi va ajuta la prevenirea și eliminarea pietrelor la rinichi.

6. Lămâia te scapă de durerile articulare.
Durerea articulară este o afecțiune frecventă în rândul persoanelor în vârstă, deși un număr bun de tineri experimentează și ea. Un pahar cu apă de lămâie ajută la diluarea acidului uric, a cărui acumulare duce la durere în articulații.

7. Este bună pentru problemele digestive.
Există diferiți factori care pot cauza probleme digestive, dar sunt în mare parte legați de sucuri gastrice inadecvate pentru a face față procesului digestiv. Lămâile conțin acid citric, care stimulează secreția de sucuri gastrice, astfel încât majoritatea tipurilor de probleme digestive pot fi tratate cu un pahar cu apă de lămâie.

8. Tratează răceala și gripa.
Când vine iarna și răcelile și gripa încep să obțină cel mai bine dintre voi, apa cu lămâie vă poate ajuta să vă simțiți mult mai bine fără pastile. Îți îmbunătățește sistemul imunitar și îți oferă un plus de energie.

9. Ajută la scăderea în greutate.
Mulți oameni se luptă să slăbească, iar consumul de apă cu lămâie este o modalitate simplă de a-ți îmbunătăți șansele de a pierde în greutate. Apa cu lămâie poate promova plinătatea, susține hidratarea, stimulează metabolismul și crește pierderea în greutate.

10. Tratează inflamațiile.
O modalitate simplă de a avea grijă de inflamație este consumând apă cu lămâie, deoarece are proprietăți antiinflamatorii puternice.Lamaia este eficientă și în tratarea multor alte probleme de sănătate. Adăugarea unui pahar cu apă de lămâie în rutina ta zilnică te poate ajuta enorm să îmbunătățești sănătatea și să te bucuri de bunăstarea generală.

loading...

Add comment