Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Renunțarea la mersul cu mașina poate reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral cu aproape o treime

Este timpul să renunțăm la mașină și să găsim o cale mai activă de a ajunge la servici? Asta ar putea chiar să-ți salveze viața!

Renunțând la mașină in favoarea mai multe forme fizice active de călătorie poate reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și moarte prematură, arată ultimele noastre cercetări. Plimbarea pe jos, ciclismul și chiar utilizarea transportului public sunt cu mult mai active din punct de vedere fizic decât utilizarea mașinii, trecerea la unul dintre aceste moduri de transport vă poate ajuta să fiți mai activi și mai sănătoși.

Acesta a fost un studiu observațional, deci nu putem spune definitiv că folosirea mașinilor dăunează. Cu toate acestea, am luat multe măsuri pentru a exclude alți factori, cum ar fi ceea ce mănâncă oamenii sau bolile care stau la baza și care ar putea modifica rezultatele. De exemplu, persoanele cu sănătate precară ar putea fi nevoite să folosească mașina, deoarece sănătatea lor precară limitează abilitatea lor de a se deplasa. Sănătatea precară ar putea explica riscul lor crescut de boală.

Persoanele care au facut naveta in mod activ (bicicletă, tranvai, tren) în comparație cu utilizarea exclusivă a mașinilor au fost asociate cu un risc relativ mai scăzut cu 11% de apariție a bolilor de inimă sau accident vascular cerebral și cu un risc relativ mai scăzut de 30% de deces cauzat de boli de inimă sau accident vascular cerebral.

Aproape jumătate din eșantionul nostru nu a mers. Acești oameni au fost pensionari, neangajați sau au lucrat de acasă. Puține studii au analizat acești oameni. Dintre acești oameni comparativ cu utilizarea exclusivă a mașinilor, au fost asociate cu un risc relativ scăzut de deces cu 8%.

Deși nu toate concluziile noastre au ajuns la semnificație statistică, a existat un model global. Modelele mai active de călătorie, comparativ cu utilizarea exclusivă a mașinilor, au fost asociate cu un risc redus de boli cardiace, accident vascular cerebral și deces.

Deși deciziile privind infrastructura de transport pot fi luate dintr-o varietate de motive care nu țin de sănătate, studiul nostru oferă dovezi suplimentare că sănătatea trebuie integrată în deciziile luate în legătură cu transportul.

loading...

Add comment