Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
9 motive sa consumi telina

9 motive să consumi țelină. O cură cu țelină – benefică pentru inimă, reumatism și susține sistemul imunitar.

O cură cu țelină poate aduce numeroase beneficii organismului, deoarece acestă legumă este bogată în nutrienți și compuși benefici pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile unei cure cu țelină pentru organism:

1.Reumatism.
Unele studii preliminare sugerează că țelina poate avea proprietăți antiinflamatorii datorită compușilor săi, cum ar fi flavonoidele și antioxidanții. Deși aceste dovezi sunt limitate și mai multe cercetări sunt necesare, există posibilitatea ca țelina să aibă un anumit beneficiu în reducerea inflamației asociate cu reumatismul.Țelina poate ajuta, de asemenea, prin conținutul său de vitamina K, care este importantă pentru menținerea sănătății oaselor și a țesutului conjunctiv.

2.Detoxifiere.
Țelina conține antioxidanți și substanțe fitochimice care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la eliminarea toxinelor din organism.Aportul de țelină în dietă poate susține funcția ficatului și a rinichilor, care sunt organisme principale implicate în detoxifierea naturală a corpului.

3.Proprietăți antiinflamatorii.
Țelina conține antioxidanți și compuși cu proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației și a stresului oxidativ din organism.

4.Benefică pentru inimă.
Potasiul din țelină contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și poate reduce riscul de hipertensiune arterială și afecțiuni cardiovasculare.

5.Sursă de antioxidanți.
Compușii antioxidanți din țelină, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

6.Scădere în greutate.
Datorită conținutului său scăzut de calorii și a conținutului ridicat de fibre, țelina poate fi inclusă în dietele de slăbire pentru a promova senzația de sațietate și a ajuta la controlul apetitului.

7.Conține fibre alimentare.
Fibrele din țelină ajută la menținerea sănătății intestinale, stimulează digestia și pot contribui la scăderea nivelului de colesterol în sânge.

8.Ajută la hidratare.
Țelina are un conținut ridicat de apă (aproximativ 95%), ceea ce poate ajuta la hidratarea corpului, în special în timpul perioadelor calde sau în timpul efortului fizic.

9.Suport pentru sistemul imunitar.
Vitamina C din țelină susține sistemul imunitar și poate ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor.

Pentru a beneficia de aceste efecte, puteți introduce țelina în dieta dvs. sub formă de salate, sucuri proaspete, smoothie-uri sau adăugând-o la diverse rețete.ătiți o supă sănătoasă de țelină folosind țelină tăiată cubulețe, alte legume (cum ar fi morcovii, ceapa și păstârnacul), bulion sau apă și condimente. Evitați adăugarea de grăsimi nesănătoase, cum ar fi untul sau uleiul.Combinați țelina cu alte legume, cum ar fi morcovii, spanacul sau castraveții, pentru a obține un suc sau un smoothie sănătos. Cu toate acestea, este important să consultați un specialist în nutriție sau medicul înainte de a începe orice cure alimentare, mai ales dacă aveți condiții medicale preexistente sau luați medicamente.

loading...

Add comment