Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ulei de nuc

Ai nevoie doar de 2 pumni de frunze de nuc și ulei.Bun pentru articulații, afecțiuni respiratorii, boli de piele și multe altele.

Uleiul din frunze de nuc are multiple utilizări și beneficii pentru sănătate, fiind folosit în medicina tradițională pentru tratarea sau ameliorarea diferitelor afecțiuni. Aici sunt câteva dintre afecțiunile pe care uleiul din frunze de nuc le poate trata sau ajuta:

Afecțiuni ale pielii.
Uleiul din frunze de nuc este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, fiind folosit pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii, cum ar fi eczemele, psoriazisul, mâncărimea și iritațiile. Se aplică local pe zonele afectate.

Afecțiuni ale scalpului și părului.
Uleiul din frunze de nuc poate contribui la menținerea sănătății scalpului și a părului. Se aplică pe scalp pentru a trata mătreața, iritațiile și alte probleme ale pielii capului.

Afecțiuni respiratorii.
Uleiul din frunze de nuc poate avea efecte benefice în cazul infecțiilor respiratorii, cum ar fi tusea sau bronșita. Inhalarea vaporilor de ulei sau masarea cu ulei diluat pe piept poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii.

Afecțiuni digestive.
Uleiul din frunze de nuc poate fi folosit pentru a ameliora problemele digestive, cum ar fi balonarea sau indigestia. Se poate lua intern, sub formă de picături, dar trebuie să fie administrat cu precauție și în doze mici, deoarece poate fi toxic în cantități mari.

Infecții fungice.
Uleiul din frunze de nuc poate ajuta la combaterea infecțiilor fungice, cum ar fi candidoza. Se poate aplica local sau luat intern sub supravegherea unui specialist.

Artrită.
Uleiul din frunze de nuc poate fi folosit pentru a reduce inflamația și durerea asociate cu artrita. Se aplică local pe zonele afectate sau se poate consuma sub formă de picături, sub supravegherea unui specialist.

Leziuni articulare.
Uleiul din frunze de nuc poate fi folosit în procesul de vindecare a leziunilor articulare, cum ar fi entorsele sau întinderile musculare. Masarea uleiului pe zona afectată poate ajuta la reducerea inflamației și la accelerarea vindecării.

Cum se prepară uleiul din frunze de nuc?
După spălare, uscați frunzele de nuc pentru a elimina excesul de apă. Le puteți usca natural, la umbră, sau cu ajutorul unei uscătoare de plante medicinale.După ce frunzele sunt complet uscate, măcinați-le într-un mojar sau cu ajutorul unui blender pentru a obține o pulbere fină.Puneți pulberea de frunze de nuc într-un borcan de sticlă și acoperiți-o cu ulei vegetal de calitate (de exemplu, ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui). Asigurați-vă că frunzele sunt complet acoperite de ulei.Închideți ermetic borcanul și lăsați-l la macerat într-un loc uscat și la temperatură camerei timp de 2-3 săptămâni. Agitați ușor borcanul zilnic pentru a favoriza extragerea substanțelor active din frunze.După perioada de macerare, filtrați uleiul pentru a elimina pulberea de frunze de nuc. Puteți folosi un filtru de hârtie sau o sită fină.Transferați uleiul curat într-un recipient de sticlă.

Este important să menționăm că uleiul din frunze de nuc trebuie utilizat cu precauție și, de preferință, sub supravegherea unui specialist în medicina alternativă sau a unui medic. De asemenea, trebuie să vă asigurați că utilizați uleiul din frunze de nuc în doze corespunzătoare și că nu prezintă nicio contraindicație cu alte tratamente sau condiții medicale existente.

loading...

Add comment