Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
sirop-de-ridiche

Consumă sirop de ridiche neagră în fiecare zi.Iată cum se prepară.

Siropul de ridiche neagră este cunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate, în special pentru tratamentul tusei și a afecțiunilor respiratorii. Iată cum se prepară și cum se consumă siropul de ridiche neagră:

Ingrediente:

1 ridiche neagră mare (sau mai multe, în funcție de cât de mult sirop doriți să preparați)
Zahăr (de preferat zahăr brun sau miere)
O sticlă sau un borcan de sticlă curat cu capac

Instrucțiuni:

Spălați și curățați ridichea: Spălați bine ridichea sub apă curgătoare și îndepărtați partea superioară (partea de sus) și coada. Tăiați ridichea în bucăți mici sau felii subțiri. Nu este nevoie să îndepărtați coaja.

Stratificarea cu zahăr: Pregătiți un borcan sau o sticlă curată cu capac. Adăugați un strat de felii de ridiche în borcan, apoi adăugați un strat de zahăr sau miere. Continuați să alternați straturile de ridiche și zahăr până când borcanul este plin sau până când ați utilizat toate ingredientele.

Lăsați să stea: Acoperiți borcanul cu un capac și lăsați-l la temperatura camerei timp de aproximativ 6-12 ore sau peste noapte. În acest timp, ridichea va lăsa sucul său și se va amesteca cu zahărul sau mierea pentru a crea siropul.

Storcerea siropului: După ce ridichea a lăsat sucul, puteți folosi un tifon sau o bucată de pânză curată pentru a stoarce siropul într-un alt recipient. Strângeți bine tifonul pentru a obține toată cantitatea de sirop.

Depozitare: Turnați siropul de ridiche neagră obținut într-un recipient de sticlă curat cu capac ermetic. Păstrați-l în frigider pentru a-l păstra proaspăt.

Cum se consumă siropul de ridiche neagră:

Pentru tuse și afecțiuni respiratorii: Siropul de ridiche neagră poate fi consumat ca remediu pentru tuse și afecțiuni respiratorii. Luați o linguriță sau o lingură de sirop, de obicei de 2-3 ori pe zi. Poate ajuta la reducerea iritației gâtului și a tusei.

În ceaiuri sau băuturi: Siropul de ridiche neagră poate fi adăugat în ceaiuri sau alte băuturi pentru a-i conferi un gust dulce și aromat.

Ca îndulcitor natural: Puteți utiliza siropul de ridiche neagră ca îndulcitor natural în diferite rețete de desert sau băuturi.

Este important să consultați un medic sau un specialist în sănătate înainte de a utiliza orice remediu natural, în special dacă aveți afecțiuni medicale preexistente sau luați alte medicamente. Siropul de ridiche neagră este adesea considerat un remediu tradițional, dar nu înlocuiește sfaturile și tratamentul medical adecvat.

loading...

Add comment