Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 Exerciții care vă pot scăpa de varice.

Dacă suferiți de varice, medicul dumneavoastră probabil v-a spus să faceți mișcare regulat. Deși antrenamentul te ajută să rămâi la o greutate sănătoasă, care poate ameliora simptomele cauzate de venele umflate, unele tipuri de activitate fizică pot fi cel mai rău dușman al tău.De exemplu, ridicarea în greutate împiedică fluxul de sânge între picioare și inimă, determinând adunarea sângelui și deteriorarea venelor. Chiar dacă varicele nu pot fi vindecate permanent fără tratament medical, exercițiile fizice regulate pot preveni progresia acestei afecțiuni tulburătoare.

În continuare am venit cu această colecție de exerciții simple și eficiente, care nu necesită echipament special și pot fi făcute aproape oriunde.

1.Bicicleta.


Bicicleta stimulează mușchii gambei și menține sângele care curge în direcția corectă. Și chiar dacă nu aveți o bicicletă sau este o zi ploioasă, puteți face acest exercițiu simplu în confortul propriei case.
Culcați-vă pe spate și ridicați picioarele în aer pentru a face un unghi de 90 de grade.Scoateți încet piciorul drept afară, păstrând în același timp piciorul stâng îndoit.Puneți piciorul drept în poziția de pornire, schimbați și repetați.

2.Ascensiunea picioarelor.


Acest exercițiu simplu nu necesită echipament special. Când se face în mod regulat, poate îmbunătăți circulația sângelui în vene.
Stai întins pe spate.Ridicați câte un picior pe rând.Țineți piciorul în aer câteva secunde.Schimbați picioarele și repetați.

3.Fandări.


Drept urmare, inima ta lucrează mai mult și te ajută să-ți menții venele în formă bună dacă faci aceste exerciții.
Ridică-te drept cu brațele ținute în lateral.Fă un mare pas înainte cu piciorul stâng.Începeți să îndoiți genunchiul stâng, păstrând în același timp spatele drept, ochii cu privirea în față și brațele laterale.Îndoiți genunchiul stâng până atinge un unghi de 90 de grade.Țineți această poziție timp de 10 secunde și apoi reveniți în poziție în picioare.

4.Exersarea gambelor.


Acest exercițiu crește forța mușchilor gambei și îmbunătățește circulația sângelui corpului.Aceste exerciții nu necesită mult efort și pot fi efectuate chiar și de persoane care nu au lucrat mult timp.
Stai drept cu picioarele paralele.Ridicați încet degetele de la picioare, întinzându-vă mușchii gambei.Coborâți degetele de la picioare pe podea și ridicați tocurile, repetând de câte ori vă simțiți confortabil.

5.Flexarea degetelor.


Flexarea degetelor de la picioare este un exercițiu ușor pe care îl puteți face atunci când sunteți într-o pauză la locul de muncă, călătoriți sau chiar așteptați pe un rând lung. Acasă, întindeți-vă pe covor sau pe podea cu picioarele întinse în fața voastră.Întindeți degetele de la picioare înainte cât puteți, apoi înapoi.Repetați acest lucru ritmic de 20 de ori pe picior.

6.Ridicari ale picioarelor.


Dacă suferiți de varice, medicii vă recomandă să vă ridicați picioarele la nivelul inimii sau deasupra acesteia, atunci când este posibil. Ajută la ameliorarea picioarelor umflate sau dureroase și îmbunătățește fluxul de sânge către restul corpului.
Așezați-vă pe spate pe podea sau pe pat.Ridicați picioarele drept în aer sau sprijiniți-le de perete.Țineți această poziție câteva minute și apoi coborâți picioarele la sol.

7.Spălați-vă picioarele cu apă rece.


Dușurile reci îmbunătățesc circulația sângelui și fac sângele mai puțin probabil să se acumuleze în vene. Un duș rece zilnic vă poate ajuta să reduceți păianjenii și varicele, deoarece punerea în comun a sângelui face ca venele să se umfle și să devină vizibile sub piele. Fluxul de sânge îmbunătățit, de asemenea, aduce beneficii sănătății cardiovasculare generale.

loading...

Add comment