Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O aspirină înainte de culcare poate preveni infarctul

Aspirina înainte de culcare, ajută la prevenirea coagulării sângelui și reduce riscul cardiovascular la pacienții cu atac de cord. Tratamentul cu aspirină este unul dintre cele mai frecvente tratamente pentru pacienții cu antecedente de infarct miocardic sau accident vascular cerebral deoarece contribuie la subțierea sângelui și la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge.Cu toate acestea, un studiu recent a constatat că aspirina poate fi cea mai eficientă atunci când este administrată noaptea, decât dimineața.

Au fost realizate diferite studii cu aspirină pe pacienți.Pacienții au fost selectați la întâmplare pentru a lua aspirină de 100 mg dimineața sau la culcare și au fost urmăriți pentru două rezultate: tensiunea arterială și activitatea plachetară, care măsoară capacitatea organismului de a produce cheaguri de sânge. După ce au urmat fiecare pacient timp de trei luni, cercetătorii nu au descoperit diferențe în ceea ce privește tensiunea arterială la cei care au luat aspirină dimineața sau înainte de culcare. Cu toate acestea, au descoperit că aspirina a fost mai eficace în reducerea coagulării sângelui atunci când a fost luată noaptea, comparativ cu dimineața.

Stim ca infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral tind sa se intample mai mult dimineata dupa ce ne trezim. Cercetătorii au considerat că luarea aspirinei noaptea ar putea reduce în continuare riscul de infarct miocardic prin prevenirea activității de coagulare și au avut dreptate.Majoritatea pacienților cu atac de cord iau deja aspirina zilnică pentru a preveni un atac de cord în viitor.

loading...

Add comment