Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
apa

Neurochirurgul Vlad Ciurea recomanda sa bei asta imediat dupa trezire: “Este extraordinar, pentru ca evacueaza tubul digestiv”.

Neurochirurgul profesor doctor Vlad Ciurea este unul dintre cei mai respectați specialiști din domeniul său, iar rutina sa de dimineață oferă o perspectivă fascinantă asupra modului în care obiceiurile simple pot avea un impact major asupra sănătății noastre.

Profesorul Ciurea își începe ziua cu două căni de apă cât mai alcalină posibilă, la temperatura camerei. Acesta recomandă consumul de apă pe stomacul gol, imediat după trezire, înainte de orice altă băutură, cum ar fi cafeaua.

Practicarea acestei rutine are numeroase beneficii pentru sănătate. În primul rând, apa curăță organismul, eliminând toxinele și reziduurile care s-au acumulat peste noapte. Acest proces de curățare este benefic pentru toate organele, dar este deosebit de important pentru creier, care are nevoie de un mediu curat pentru a funcționa la capacitate maximă​​.

În al doilea rând, apa umple vasele de sânge, asigurând un flux constant de sânge către toate părțile corpului, inclusiv către creier. Acest flux sanguin îmbunătățit ajută la transportul substanțelor nutritive și a oxigenului către celulele creierului, ceea ce este esențial pentru funcționarea optimă a acestuia​1.

În plus, conform profesorului Ciurea, apa „împinge” în corp ceea ce el numește „energie”, referindu-se probabil la faptul că hidratarea adecvată ajută la menținerea nivelurilor de energie și la promovarea unei stări generale de bine​1.

Profesorul Ciurea menționează, de asemenea, că își face un obicei din a consuma peste 2 litri de apă pe parcursul unei zile, în plus față de ceaiul verde, care este cunoscut pentru beneficiile sale antioxidante și antiinflamatoare​​.

În concluzie, recomandarea profesorului Ciurea de a bea apă pe stomacul gol imediat după trezire oferă un mod simplu și eficient de a îmbunătăți sănătatea și de a promova buna funcționare a creierului. Deși poate părea un obicei mic, impactul său asupra sănătății poate fi semnificativ.

loading...

Add comment