Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
zambet

Medicul care atrage atentia! „Cel mai bun prieten al creierului nu sunt rețelele sociale, ci este zambetul.”

”Creierul are nevoie de aer curat, de mâncare sănătoasă, fără grăsime, dar cu un dulce bun, precum mierea. Creierului îi place ciocolata, are nevoie de apă, dar cel mai mult și mai mult îi place zâmbetul”, spune Neurochirurgul Vlad Ciurea într-un interviu acordat pentru libertatea.ro.

Profesorul doctor Vlad Ciurea este unul dintre cei mai respectați neurochirurgi din România. În decursul carierei sale, a efectuat mii de intervenții chirurgicale, multe dintre ele fiind operații complexe pe creier. Experiența vastă și expertiza sa l-au transformat într-un pionier în domeniul său, iar contribuțiile sale la medicina românească sunt incontestabile.

„Cel mai bun prieten al creierului nu este Facebook-ul, ci este zâmbetul” – o afirmație plină de adevăr. În lumea digitalizată în care trăim, este ușor să ne pierdem în labirintul interminabil de social media, uitând că cele mai simple și autentice forme de interacțiune umană pot avea cele mai profunde beneficii pentru sănătatea noastră mentală și fizică.

Platformele de socializare pot oferi un sentiment de conectare și pot fi un mijloc de a păstra legătura cu prietenii și familia, mai ales în vremuri de izolare socială. Cu toate acestea, studiile au arătat că utilizarea excesivă a rețelelor de socializare poate duce la sentimente de anxietate, depresie și singurătate, afectând în mod negativ sănătatea creierului.

Pe de altă parte, zâmbetul reprezintă o formă universală de comunicare pozitivă. Zâmbetul poate stimula producerea de endorfine, neurotransmițători care induc sentimente de fericire și reduc stresul. Aceste efecte pozitive nu se limitează doar la persoana care zâmbește, ci se extind și la cei din jur. Un zâmbet poate îmbunătăți starea de spirit a altora și poate crea un sentiment de conectare și înțelegere între oameni.

De asemenea, zâmbetul poate avea un impact pozitiv asupra sănătății generale a creierului. În afară de endorfine, zâmbetul stimulează și eliberarea de serotonina și dopamina, neurotransmițători care sunt asociați cu sentimentele de fericire și satisfacție. Acești neurotransmițători joacă un rol crucial în reglarea stării de spirit, a somnului și a apetitului, dar și în procesele cognitive, cum ar fi memoria și învățarea.

loading...

Add comment