Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere.Raportul Salvați Copiii

În noul raport „Răni invizibile” prezentat de Salvați Copiii sunt descriși ultimii 6 ani, în care au fost bombardați și înfometați.Acești copii și-au văzut prietenii și familiile lor cum se duc sub ochii lor, îngropați sub dărâmăturile caselor lor.Și-au urmărit școlile și spitalele distruse, lipsa medicamentelor și a mâncării.Cel puțin 3 milioane de copii sirieni sub vârsta de șase ani nu știu altceva decât războiul și alte milioane au
crescut în frică sub umbra conflictului.Ei sunt următoarea generație care va trebui să reconstruiască țara lor spulberată.

Acești copii nu-și mai doresc să sufere.Acești copii nu zâmbesc niciodată, au chipurile triste, iar durerea din inimile lor este interminabilă și inexplicabilă.

„Sunt copii care visează să moară pentru a ajunge în Rai și astfel, să aibă un loc unde să mănânce și să rămână la cald.Ei trăiesc cu speranța de a fi loviți de lunești pentru a ajunge la spital și poate că așa vor scăpa din orașul asediat.Sunt copii rămași orfani din cauza războiului, care pentru o farfurie de mâncare se alătură grupurilor armate”, afirmă Valerio Neri, directorul general al Salvații Copiii din Italia. Războiul este o „afacere” și adesea grupurile armate sunt singurele care au bani să plătească”, spune un băiețel în raportul Salvați Copiii.

Copiii sirieni sunt mereu stresați și anxioși.Ei nu sunt ca alți copii.Orice zgomot necunoscut, dacă un scaun se mișcă sau dacă o usă se închide, au o reacție. Acesta este un rezultat al fricii lor – de sunetul avioanelor, al rachetelor,de razboi.

„Expunerea continuă evenimentelor traumatice și experiențelor adverse au condus majoritatea copiilor sirieni a trai într-un stres toxic, cu consecințe grave asupra stării lor de sănătate mentală și fizică, care pot dăuna grav dezvoltării lor” , spune Valerio Neri.

Copiii visează frecvent să se întoarcă în timp înainte de începerea războiului.La sfârșitul interviurilor, realizate cu copiii, li s-au cerut să se gândească la ceva fericit în viața lor.Dintre cei 154 de intervievați, 140 au revenit înainte de 2011 pentru amintiri bune despre sărbătorile familiei
cum ar fi zile de naștere, nunți și Ramadan sau excursii cu familia sau cu prietenii.

loading...

Add comment