Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
medalii-aur

România cucerește lumea prin inteligență.Elevii români au obținut trei medalii de aur la Olimpiada Internațională de Fizică.

Țara noastră cucerește lumea prin inteligență.Elevii români au obținut trei medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică.Aceste medalii au fost obținute de Vlad-Ştefan Oros, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, Tudor-Gabriel Mocioi, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti şi George Cristian Ardeleanu, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.Pe lângă cele trei medalii de aur, românii au obținut și două medalii de argint.Aceste medalii au fost onorate de tânăra Antonia-Alma Ghiță de la Liceul Internațional de Informatică din București și de Ștefan Ștefănescu de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești.

La ediția Olimpiadei Internaţionale de Fizică au participat elevi din 76 ţări, ţara organizatoare fiind Lituania.Echipa de profesori care s-au ocupat de organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Fizică 2021, precum și de selecția lotului național al României este coordonată de conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică a universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

România are, ca pondere mai mulți tineri absolvenți de liceu decât Germania.Tinerii din țara noastră sunt ambițioși, cu potențial mare, dar care din păcate, se gândesc mai departe la studii în străinătate și se pregătesc să emigreze cât mai repede de aici.România pierde în fiecare an tineri talentați, muzicieni, artiști, cât și olimpici cu premii deosebite.Tot mai mulţi elevi talentaţi şi cu drag de carte aleg să părăsească România şi să studieze în străinătate, încă din liceu.Anual, numarul tinerilor care aleg sa plece la studii in țări precum Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Franta, Elvetia si SUA este în continua crestere.

Tinerii care aleg să plece din țară la studii în străinătate consideră că sunt mult mai multe avantaje când aleg să studieze acolo.Ca student în străinătate, există o mulţime de oportunităţi atât în timpul studiilor, cât şi după finalizarea acestora.După studii, majoritatea își găsesc mult mai ușor un loc de muncă bine plătit, decât în țară.Multe universităţi internaţionale deţin parteneriate cu firme care sunt dispuse să primească tineri proaspăt absolvenţi, deși nu au experință.

Elevii români au potențial și se fac cunoscuți și sunt apreciați în întreaga lume,datorită inteligenței de care dau dovadă.Suntem o țară plină de valori, dar din păcate psihologia poporului român nu încurajează educația, cultura sau schimbarea.

loading...

Add comment