Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum să fertilizați castraveții pentru a evita frunzele galbene și pentru a avea o recoltă bogată.

Castraveții sunt un plus excelent pentru orice grădină de legume. Cu toate acestea, trebuie să aveți întotdeauna grijă ca frunzele plantelor de castraveți să devină galbene, deoarece acest lucru arată că ceva nu este în regulă cu planta, ceea ce aproape sigur necesită o acțiune imediată înainte ca boala să progreseze.Apariția unei boli nu înseamnă neapărat că nu ai avut suficient grijă de grădina ta. Se poate întâmpla oricui, chiar și grădinarilor cu experiență.

Dacă plantele sunt stresate de apă, este posibil ca castraveții tăi devin galbeni. Cea mai bună modalitate de a preveni această problemă este să udați adânc de câteva ori pe săptămână dacă nu a plouat. Dacă nu sunteți sigur dacă ar trebui să udați, introduceți un deget de doi centimetri în sol pentru a măsura nivelul de umiditate.

Frunzele ofilite galbene pot fi un indiciu al luminii solare insuficiente. Ca membri ai familiei cucurbitaceelor, castraveții sunt iubitori de soare și au nevoie de șase până la opt ore de lumină solară în fiecare zi pentru a prospera.Dacă plantele dvs. de castraveți sunt într-o zonă umbrită, mutați-le într-un loc unde vor primi suficientă lumină solară timp de cel puțin șase ore pe zi sau mai mult. Este „cu cât mai mult, cu atât mai bine!” când vine vorba de lumina soarelui pentru castraveții tăi!

Deficiența de potasiu se observă prin cuparea frunzelor în plus față de debutul clorozei. Vârfurile florilor vor deveni galbene sau maro și vor începe să se ofilească la margini și vârfuri. Fructele devin moale și cresc în dimensiuni anormale.În cazul unei deficiențe de potasiu, castraveții trebuie fie fertilizați cu un îngrășământ echilibrat bogat în potasiu.

Deficiența de fosfor este marcată de frunze de castravete galbene sau bronzate, creștere lentă și tulpina slabă a plantei. Ca și în cazul altor minerale, cel mai bun lucru de făcut este să fertilizați cu un îngrășământ echilibrat bogat în fosfor. Înainte de fertilizare, un test al solului de grădină va stabili starea de fosfor a solului.

Fertilizarea este, de asemenea, necesară dacă solului îi lipsesc alte minerale precum calciul, magneziul și zincul.Cel mai folosit mod este fertilizarea castraveților cu infuzie de cenușă.În acest caz stropiți plantele cu infuzie de cenușă: adăugați 2 pahare de cenușă în 1 litru de apă clocotită și lăsați să se infuzeze 24 de ore.

Folosind sfaturile noastre, nu numai că vei avea mai puține griji, dar vei avea și o grădină fericită!

loading...

Add comment