Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
randunici

Se întorc rândunicile. „Cântăresc doar 20 de grame, dar au parcurs peste 5000 km în zbor. Au traversat deșertul Sahara. Au zburat peste Marea Mediterană fără să se poată odihni”. Iar oamenii de multe ori le gonesc și le distrug căsuțele…

Se întorc rândunicile. „Cântăresc doar 20 de grame, dar au parcurs peste 5000 km în zbor. Au traversat deșertul Sahara. Au zburat peste Marea Mediterană fără să se poată odihni” Au luptat împotriva furtunilor. Au migrat prin ploaie, vânt, curenţi puternici. Nu e extraordinar?

Și toate astea doar ca să vină și să se reproducă într-un colț al casei noastre.
LE DĂM, ÎNSĂ, ŞANSA SĂ FACĂ ASTA?
Le primim pe lângă noi sau le distrugem căsuţele pentru că… ne strică arhitectura şi zice lumea că „avem case neîngrijite”?

Înainte să răspunzi, gândeşte-te la următoarele lucruri, dovedite de altfel de oamenii de ştiinţă:O singură rândunică poate consuma până la 850 de muște și țânțari pe zi. Dacă am fi destul de norocoși să găzduim un cuib din această specie, doar o pereche ar putea elimina în jur de 1.700 de muște și țânțari pe zi, . Aşadar, nu există insecticid mai eficient și mai ecologic, nu crezi?

Puneţi câteva firmituri de pâine pe pervaz, nu le goniţi când le vedeţi la geam şi veţi scăpa definitiv, pe timpul verii, de muşte, greieri şi ţânţari. Le veţi mulţumi, vă vor mulţumi că le-aţi găzduit şi poate, cu puţin noroc, vor reveni şi la anul, ca să vă bucure cu triluri melodioase şi să vă facă serile de vară mai liniştite şi cu mai puţine… ciupituri şi înţepături pe piele.

Să le primim cu bucurie, pentru că ne-au ales pe noi! Rândunica este una dintre cele mai îndrăgite păsări de la noi, fiind considerată și vestitoarea primăverii.Nu este bine să deranjam cumva cuibul rândunicii și trebuie să-l protejăm cum putem.

loading...

Add comment