Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Metoda aplicată în Singapore datorită căreia statul a scăpat de corupție și infractori

Singapore este unul dintre cele mai bogate și mai frumos oraș-stat din Asia. Anual este vizitat de mii de turiști.

Acum 100 de ani, Singapore a fost recunoscută oficial ca teritoriu colonial englez. Țara nu avea resurse naturale și apa era importată. Acum imaginea este absolut diferită de cea de cândva.

Lee Kuan Yew a transformat statul sărac Singapore într-una din cele mai înalt dezvoltate țări nu doar din Asia, dar și din întreaga lume. El a condus țara din momentul în care și-a câștigat independența până la sfârșitul zilelor sale.

Lee Kuan Yew a fost devotat principiilor sale. „Am creat statul Singapore din nimic. Începând cu 150 de suflete dintr-un sat sărac de pescari, am reușit să construim unul dintre cele mai înfloritoare state din lume la o latitudine de doar 2 grade de Ecuator. Doar o altă civilizație a existat într-o astfel de apropiere de Ecuator − Maya pe Peninsula Yucatan”, a comentat șeful statului.

A luptat împotriva corupției. Una din cele mai renumite afirmații ale șefului de stat a fost: ,,Dacă doriți să învingeți corupția, trebuie să fiți gata să vă trimiteți la închisoare prietenii și rudele.”

Pentru ca ispita să fie mai mică, oficialilor din Singapore li s-au majorat salariile. A fost organizată o rețea mass-media independentă, care era în slujba politicienilor 24/7. Dacă cheltuiau mai mult decât câștigau, riscau să piardă totul: muncă, bani, beneficii. Amenda pentru luare de mită era de 100 de mii de dolari.

„Dacă puterea pe care o avem în stat nu este folosită pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, ci pentru a umple buzunarele unei minorități aflați la putere, atunci va trebui să fim duri”, a declarat Lee Kuan Yew.

În Singapore există și acum pedeapsa de bătaie cu bețele. În Singapore există și acum pedeapsa de bătaie cu bețele.În plus, nu este interzisă pedepsirea fizică a copiilor. În magazine puteți cumpăra bețe speciale cu care vă puteți pedepsi copiii.

,,Este foarte important să ne învățăm copiii să gândească”, – spunea Lee Kuan Yew. Pentru el a devenit o prioritatea să crească o nouă generație de oameni inteligenți.

Prim-ministrul a făcut totul pentru ca companiile străine să acorde atenție țării lor. El a dorit ca alte țări să-și dezvolte afacerile în Singapore și să ofere oamenilor locuri de muncă.

Singaporeanii au preluat experiența angajatorilor străini și au început să concureze cu ei pe piața internațională.

După ce au obținut cunoștințele și experiența necesare, au putut să-și creeze propriile produse. De exemplu, Singapore Airlines este acum considerată printre cele mai bune din lume.

Mulți au opinii diferite cu privire la politica implementată de Lee Kuan Yew. Pe de o parte, prim-ministrul a reușit să transforme Singapore într-un stat prosper, pe de altă parte, mulți consideră că legile dure din Singapore încalcă drepturile omului.
Sursa: https://fasingur.me

loading...

Add comment